«Ворскла» не втримала нічию у матчі з «Динамо» (відео)

Полтавці пропустили вирішальний гол у компенсований час

Сьогодні у Києві на стадіоні «Динамо» і ім. В. Лобановського відбувся матч 19-го туру між полтавською «Ворсклою» та місцевим «Динамо». Незалежно від результату цей матч увійде в історію, адже вперше в УПЛ працював VAR. Футболісти на полі мали б зробити так, щоб це нововведення було не єдиною цікавинкою у грі.

«Динамо» — «Ворскла» — 2:1

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Попов, Шабанов, Миколенко, Сидорчук, Шепелєв (Де Пена, 78), Буяльський (Кадірі, 90+3), Дуелунд (Караваєв, 65), Вербіч, Русин.

Головний тренер: Олексій Михайличенко.

«Ворскла»: Різник, Пердута, Чеснаков, Альюн, Сапай, Кане, Шехіч, Пуцлін (Габелок, 83), Ребенок (Якубу, 65), Кулач, Степанюк (Артур, 70).

Головний тренер: Юрій Максимов.

Голи: Буяльський (50) Вербіч (90+1) — Степанюк (62).

Юрій Максимов одразу ж кинув у бій трьох новачків. Загалом склад виглядав так: у воротах Олександр Ткаченко, ліворуч в захисті — Вадим Сапай, в центрі захисту — Чеснаков та Альюн, праворуч у захисті — Ігор Пердута; в опорній зоні зіграв хорватський новачок Давід Пуцлін, у центрі півзахисту несподівано розташувався Ібрахім Кане. На флангах зіграли Павло Ребенок ліворуч та Едін Шехіч праворуч. На вістрі атаки вийшов Руслан Степанюк, а поруч з ним, але трохи глибше, розташувався Владислав Кулач. Таку розстановку дали телетранслятори. Втім, фактично футболісти змінювали позиції і схема більше нагадувала знайомі любителям європейських чемпіонатів 3-4-3.

У першому таймі команди не радували вболівальників моментами. На восьмій хвилині Давід Пуцлін прострілював з лівого флангу, але простріл був безадресним Динамівці відповіли неточним ударом Миколенка. На 14-й хвилині м’яч влетів у ворота ворсклян, але Шабанов забив з офсайду. За перший тайм кияни створили два моменти. На 35-й хвилині Різник відбив штрафний від Дуелунда, а на 39-й Сидорчук вивів на удар Миколенка, але Віталій пробив повз ворота. Полтавці в атаці нічого не створили. Руслан Степанюк просто розчинився на полі. Отож після першої половини на табло були нулі. Приводів говорити про VAR не було.

У другому таймі гра пожвавішала. Динамівці кинулися в атаку і могли швидко забивати. На 47-й хвилині небезпечно пробивав Вербіч, але не влучив у ворота. На 49-й хвилині Дмитро різник не зумів зафіксувати м’яч після прострілу і Назарій Русин набігав щоб пробити, але удар заблокували захисники. Атаки господарів «Ворскла» відбивала. Але гол залетів з моменту, з якого не мав би. На 50-й Віталій Буяльський отримав м’яч на правому фланзі і подавав до штрафного майданчика. М’яч зрізався у Віталія з ноги і залетів у дальній кут. Дмитро Різник не чекав такого повороту і спіймав гаву 1:0.

Після голу ще двічі міг забивати Вербіч, але в обох епізодах захист «Ворскли» нейтралізував загрозу. Натомість забила «Ворскла». Після пропущеного м’яча полтавці активно пішли вперед і зуміли сконструювати продуманий гол. Едін Шехіч обігрався з Кулачем, змістився нижче, зібрав на собі двох захисників і звільнив простір на правому фланзі. У вільну зону забіг Ігор Пердута, і Едін, розвернувшись, віддав йому зрячу передачу. Пердута подав до штрафного майданчика точно на голову Руслана Степанюка. Нападник до цього був непомітний, але в даному епізоді зробив свою справу і замкнув передачу точним ударом — 1:1.

Втім, втримати нічию полтавці не змогли. Вже у компенсований арбітром час Дмитро Різник відбив перед собою удар Назарія Русина, а Беньямін Вербіч класно склався і добив м’яч у ворота — 2:1.

У підсумку маємо поразку у 19-му турі в матчі де можна було б розраховувати на очки Наступний суперник — донецький «Шахтар».

Види спорту:

Футбольні турніри: