«Ворскла» перемагає «Десну» і виходить у півфінал Кубка України

Полтавці знову виграють завдяки пенальті

Сьогодні у Чернігові відбувся матч 1/4 фіналу Кубка України з футболу між полтавською «Ворсклою» та чернігівською «Десною». Це перший український матч в режимі карантину, тож чернігівці залишилися без підтримки своїх вболівальників. Саме у цьому матчі мав визначитись останній півфіналіст Кубка. Букмекери віддавали перевагу господарям, але очевидно, команду Юрія Максимова це не влаштовувало.

«Десна» — «Ворскла» — 0:1

«Десна»: Паст, Тамм, Єрмаков, Арвеладзе (Будківський, 86), Картушов, Хльобас (Калітвінцев, 66), Гітченко, Тотовицький, Конопля, Фаворов, Кузик (Філіппов, 66).

Головний тренер: Олександр Рябоконь.

«Ворскла»: Різник, Пердута, Чеснаков, Альюн, Якубу, Скляр, Пуцлін, Васін (Кравчук, 70), Луїзао, Кане, Кулач (Степанюк, 46).

Головний тренер: Юрій Максимов.

Гол: Васін (65, пен.)

Юрій Максимов все ж зважився на невеличку ротацію. У воротах вийшов новобранець молодіжної збірної України Дмитро Різник. У захисті зіграла трійка Альюн, Чеснаков, Якубу. У середній лінії в центрі вийшли Олександр Скляр та Давід Пуцлін. На флангах — Ібрахім Кане ліворуч та Ігор Пердута праворуч. Атакувальне тріо — Луїзао ліворуч, Владислав Кулач в центрі та Денис Васін праворуч.

Команди провели абсолютно рівний перший тайм за всім показниками. Першими у площину воріт пробили чернігівці, а конкретно Денис Фаворов. Втім, удар був не надто сильним і Дмитро Різник легко з ним впорався. У «Ворскли» дві нагоди мав Луізао. На 33-й хвилині він прийняв передачу від Кане, і замість того щоб продовжити на Владислава Кулача, який перебував у більш вигідному положенні, бразилець вирішив побити сам. Удар був влучним, але його відбив Євген Паст. На 35-й хвилині Луізао мав ще одну нагоду для голу, але цього разу не влучив у ворота. За «Десну» ж міг відзначитися Дмитро Хльобас, але після прострілу Фаворова і рикошету не встиг до м’яча і його випередив Дмитро Різник.

У другому таймі Юрій Максимов одразу по перерві кинув в бій Руслана Степанюка та Володимира Баєнка. Полтавці забрали собі ініціативу і втілили її в небезпечні моменти. На 52-й хвилині небезпечно пробивав Ібрахім Кане — повз ворота. На 57-й той же Кане прорвався по лівому флангу віддав на Пердуту. Ігор пробивав з вбивчої позиції, але м’яч зрізався з ноги і пролетів повз ворота.

На 64-й хвилині Луізао віддав передачу на Кане, а Ібрахім знову пробивав по воротах. М’яч летів у площину, але його рукою у штрафному майданчику зупинив Йонас Тамм — це пенальті. Пробивати одинадцятиметровий взявся Денис Васін і не залишив шансів Євгену Пасту — 0:1.

Олександр Рябоконь, програючи, теж почав робити заміни. На полі з’явилися Владислав Калітвінцев та Сергій Філіппов. Втім, дивідендів чернігівцям це не принесло. Один небезпечний момент мав Юхим Конопля, але його удар самовіддано заблокував Володимир Баєнко.

Тренер «Десни» пішов ва-банк, випустивши другого нападника Пилипа Будківського, але і це не допомогло. Юрій Максимов у свою чергу замінив втомленого Васіна і дав шанс дебютувати Данилу Кравчуку з дубля.

У підсумку маємо виїзну перемогу. «Ворскла» виходить у півфінал Кубка України з футболу.

Види спорту:

Футбольні турніри: