«Ворскла» на останній хвилині втрачає перемогу над «Львовом»

Команда Юрія Максимова не змогла тріумфально вийти з карантину

Сьогодні у Полтаві на стадіоні «Ворскла» ім. О. Бутовського відбувся матч 24-го туру УПЛ між «Ворсклою» та «Львовом». Команди зіграли без глядачів. Тож всі гравці опинилися у рівних умовах, нівелювавши фактор домашнього поля.

Наші експерти були впевнені у перемозі «Ворскли». Але варто було відзначити, що фаворитизм «Ворскли» в посткарантинний період, можна було вважати доволі умовним. Цей тур має показати, хто з футболістів чим займався на карантині. Адже завжди є хтось хто сумлінно виконує вказівки тренера і тримає себе у формі, а хтось — ні. Схоже, ворскляни на карантині не лінувалися, але перемогти це не допомогло.

«Ворскла» — «Львів» 1:1

«Ворскла»: Різник, Пердута, Чеснаков, Ндіає, Сапай, Пуцлін, Скляр, Кане, Васін (Якубу, 79), Кулач (Шехіч, 90+2), Степанюк (Кравчук, 83).

Головний тренер: Юрій Максимов.

«Львів»: Сарнавський, Гончар, Борзенко, Братков, Люлька (Люлька, 82), Нич (Ренан, 51, Яковеллі, 69), Приймак, Татарков (Бопесу, 82), Альваро, Богунов, Шина.

Головний тренер: Єгіше Мелікян.

Голи: Кане (13) - Шина (90+4).

Юрій Максимов обрав на цей матч улюблену тактику з трьома захисниками. У воротах зіграв Дмитро Різник. Тріо захисників — Володимир Чеснаков, Альюн, Вадим Сапай. У ценрті півзфхасту вийшли двоє опорників — Олександр Скляр та Давид Пуцлін. На позиції латералів зіграли Ібрахім Кане ліворуч та Ігор Пердута праворуч. Атакувальне тріо — Руслан Степанюк (ліворуч), Владислав Кулач (по центру) та Денис Васін (праворуч).

«Ворскла» досить швидко повела в рахунку. Вже на 13-й хвилині м’яч побував у воротах колишнього ворсклянина Богдана Сарнавського. Альюн видав чудову діагональ на правий фланг на Дениса Васіна. Той відкинув на Владислава Кулача. Влад хотів чи то пробити, чи то віддати передачу на Пуцліна, але зрештою не вийшло ні те ні інше і м’яч опинився в Ібрахіма Кане, який точно пробив по воротах — 1:0.

«Ворскла» мала перевагу у володінні м’ячем і мала ще кілька моментів для голу. Зокрема Руслан Степанюк двічі небезпечно пробивав головою, і в одному з цих моментів «Львів» врятувала поперечка. В кінці тайму львів’яни притиснули «Ворсклу» до воріт. Свій момент мав Назар Нич, але його удар парирував Дмитро Різник. Це був найнебезпечніший момент гостей у першому таймі.

У другому таймі полтавці також виглядали куди агресивніше за суперників, але безбожно втрачала свої моменти. Приміром, на 57 та 63 хвилинах двічі головою пробивав Владислав Кулач. У першому випадку він влучив у Сергія Борзенка, у другому — пробив повз ворота. На 70-й хвилині після подачі зі стандарту, міг забивати той же Борзенко, але Дмитро Різник та Олександр Скляр спільними зусиллями нейтралізували загрозу.

Полтавці могли забити набагато більше голів ніж один, але натомість пропустила. На останній компенсованій хвилині після удару Бапесу м’яч влучив у руку Давіда Пуцліна. Максим Козиряцький призначив пенальті і Шина з «точки» переграв Різника - 1:1.

У підсумку, як грім серед ясного неба, втрата очок з «Львовом».

Види спорту:

Футбольні турніри: