Чемпіонат Полтави 2020 (під егідою ФФП): «Динамо» перемогло «Алмаз» (відео)

Авор дубля Соболь передає привіт комусь на трибунах

Підопічні Олексія Бортника оформили першу перемогу в історії чинного чемпіонату

У Полтаві триває чемпіонат міста з футболу під егідою ФФП. 16 червня турнір стартував драматичною нічиєю між «Подолом» та «КСК», а вчора, 17 червня, у другому матчі туру зійшлися «Динамо» та «Алмаз». Можна сказати, що ці команди найменше постраждали від резонансних обмежень стосовно участі футболістів одночасно в чемпіонаті Полтави та області. Минулого року обидві команди були в аутсайдерах, проте зараз — коли чемпіонат суттєво ослаб за кадрами — розклАд сил поки що незрозуміла, і при грамотному підборі виконавців навіть безнадійний минулого року «Алмаз» може за щось боротися. Цього разу алмазівці змагалися з «Динамо» і моментами навіть мали перевагу, але підопічні Олексія Бортніка грамотно розпорядилися своїми гольовими моментами і перемогли.

«Динамо» — «Алмаз» 3:1

«Динамо»: Васецький, А. Бондаренко, Сіренко, Іванченко, Соболь, Бабенко, Перченко, Коцюбій, Бондаренко, Перерва, Зелюк.

На заміну виходили: Грак, Шеремет, Койнаш, Овсяник, Халява, Павленко.

Головний тренер: Олексій Бортник.

«Алмаз»: Таран, Гирка, Деревянко, Горобець, Шевчук, Береглезов, Фурманець, Кириченко, Д. Панасенко, Бондаренко, В. Панасенко.

На заміни виходили: Кислий, Темник, Козуб, Вялих, Черкасов, Коротченко.

Головний тренер: Олег Кремпоха.

Голи: Бабенко (28), Соболь (37, 90+1) — Темник (47).

Початок зустрічі був за командою Олега Кремпохи. Футболісти «алмаза» мали три моменти на четвертій, десятій та дванадцятій хвилинах. У першому випадку м’яч полетів повз ворота, у другому — після подачі з кутового і удару головою — виручив Богдан Васецький, і у третьому м’яч пролетів вздовж лінії воріт.

«Динамо» впоралося зі стартовим натиском алмазівців і почало створювати свої власні моменти. На 22-й хвилині Віталій Таран (так, він тепер голкіпер) виручив після дальнього удару. А на 28-й хвилині він вже не врятував. «Динамо» заробило право на кутовий, Соболь подав до штрафного майданчика, а там Гордій Бабенко, в оточенні захисників зумів головою проштовхнути м’яч у ворота — 1:0.

Через дев’ять хвилин перевага динамівців була вже подвійною. На 37-й хвилині Естефано Соболь обігрався з партнером, отримав м’яч на лівому краю штрафного майданчика і влучно пробив. Це було більше схоже на спробу прострелити, але так чи інакше вийшов неочікуваний влучний удар по воротах і гол — 2:0. За такого рахунку команди пішли на перерву.

Треба віддати належне «Алмазу». Одразу по перерві, команда Олега Кремпохи пішла вперед і дуже швидко відновила інтригу. «Алмаз» заробив право на штрафний. Богдан Васецький відбив удар суперника перед собою, але на добиванні першим був Максим Темник — 2:1. Другий тайм обіцяв бути веселим.

Алмазівці побігли в атаку і почали створювати моменти, але нещадно їх транжирили. Те саме можна сказати і про «Динамо». Наприклад, на 83-й хвилині оборона «Алмаза» обрізалася і нападник «Динамо» вибіг віч-на-віч з Васецьким. На жаль для «Динамо» удар вийшов невлучним.

«Алмаз» навіть зумів забити, щоправда, з офсайду. Пізніше ще одна небезпечна атака команди Олега Кремпохи закінчилася піднятим прапорцем. В обох випадках алмазівці пред’являли претензії лайнсмену Дмитру Ковалю.

Вже у компенсований арбітром час, «Динамо» остаточно «добило» суперників. Підопічні Олексія Бортника організували швидку контратаку, Соболя вивели на ударну позицію і молодий динамівець ефектно оформив дубль — 3:1.

До вашої уваги відео голів матчу:

Після гри Олег Кремпохи швидко поспішив зі стадіону, але потім дав коментар у телефонному режимі:

— Ви ж все бачили по грі. — говорить тренер «Алмаза». — Ми перегравали «Динамо», але потім пропустили необов’язкові голи, які з’явилися фактично нізвідки. Завдання на сезон? Ми перед чемпіонатом лише один раз збиралися таким складом, тому про якісь завдання наразі не йдеться. Сподіваюся, що ми виступимо краще ніж торік.

Сьогодні в рамках першого туру Чемпіонату Полтави зіграють «Атака-Автотранс» та нова команда «Локомотив», яка має замінити «Полтаву-2004». Матч розпочнеться о 18:30. Вхід на стадіон «Динамо» дозволений виключно в масках, на вході у всіх міряють температуру.

Види спорту:

Футбольні турніри: