Скандал, вилучення, перемога: «Ворскла» здолала «Дніпро-1»

Полтавці здобувають першу перемогу після карантину

Сьогодні у Полтаві «Ворскла», в рамках 27-го УПЛ, приймала «Дніпро-1». До команди, яка після виходу з карантину постійно втрачала очки, приїхав колектив, який навпаки після цієї паузи не втратив жодного пункту. Одна з цих тенденцій сьогодні мала зламатися. На щастя, зламалися обидві.

«Ворскла» — «Дніпро-1» 2:0

«Ворскла»: Різник — Баєнко, Чеснаков, Ндіайе, Ребенок (Дудко, 90+3) — Скляр (Опанасенко, 90+3), Пуцлін — Васін (Луізао, 71), Кулач (Кравчук, 84), Кане — Степанюк (Павлюк, 90+3).

Головний тренер: Юрій Максимов.

«Дніпро-1»: Юрчук — Адамюк, Сваток (Лопирьонок, 46), Логінов, Цуріков — Кравченко, Когут (Ярмолюк, 80) — Тейлор, Ді Франко (Сніжко, 76), Булеца (Супряга, 60) — Хобленко (Коркішко, 76).

Головний тренер: Дмитро Михайленко.

Голи: Степанюк (19, 48).

На сьомій хвилині був вилучений Юрій Максимов.

Юрій Максимов не міг розраховувати на Ігоря Пердуту та Вадима Сапая. Тому коуч полтавської команди знову вдався до гри у три захисники. Тільки тепер замість звичного 3-4-3, схема «Ворскли» була схожа на 3-5-2. Місце у воротах традиційно зайняв Дмитро Різник. Тріо захисників склали Володимир Баєнко, Альюн та Володимир Чеснаков. В опорній зоні вийшли Олександр Скляр та Давід Пуцлін. На позиціях латералів зіграли Павло Ребенок ліворуч та Денис Васін праворуч. У нападі вийшла пара форвардів Кулач — Степанюк, а глибше під ними розташувався Ібрахім Кане.

Не буде перебільшенням сказати, що матч одразу розпочався зі скандалу. На шостій хвилині Сергій Булеца впав у штрафному майданчику полтавців. Арбітр матчу Денис Шурман вказав на «точку». На повторі було видно, що Булеца впав після контакту з Чеснаковим. Втім, ворскляни, а з ними і Юрій Максимов, словесно та емоційно запресингували арбітра та асистента. У підсумку Шурман скасував пенальті, але Максимов отримав червону картку. Привіт всім противникам VAR. Не виправдовуючи Максимова, зауважимо, що вилучення вийшло фартовим. Хоча все могло піти зовсім за іншим сценарієм. На 15-й хвилині Хобленко виходив віч-на-віч з Дмитром Різником і пробивав впритул. Дмитро круто розібрався в епізоді, скоротив кут обстрілу і відбив цей удар. А вже через чотири хвилини «Ворскла» повела в рахунку. Кане віддав класну передачу на лівий фланг на Руслана Степанюка. Той не менш класно вирізав на Кулача, який знаходився на ударній позиції. Владислав пробив, голкіпер відбив перед собою, але на добиванні першим опинився все той же Степанюк — 1:0.

На 31-й хвилині рахунок міг старти рівним. Після кутового головою вкрай небезпечно пробивав Роман Адамюк. Проте Дмитро Різник знову був на висоті і намертво зафіксував м’яч. Що буває, коли голкіпер відбиває удари перед собою ми нещодавно бачили. Отож на перерву команди пішли за переваги «Ворскли».

У другому таймі полтавці швидко забили вдруге. Ібрахім Кане організував швидку контратаку, протягнув м’яч на чужу половину і точно віддав на Степанюка. Руслан у свою чергу зручно обробивши цей пас, завдав точного удару — 2:0.

У кінцівці матчу дніпряни намагалися влаштувати «Ворсклі» фінальний штурм, але забити так і не змогли. У підсумку маємо першу посткарантинну перемогу «Ворскли». Далі — більше.

Види спорту:

Футбольні турніри: