Чемпіонат Полтавщини (Вища ліга): СК «Полтава» перемогла новосанжарський «Стандарт-Нафтогаз» (відео)

Полтавці забили три м’ячі складному супернику

9 вересня у Полтаві на стадіоні «Локомотив» відбувся перенесений матч 14-го туру Вищої ліги Чемпіонату Полтавської області з футболу серед аматорів між місцевим СК «Полтава» та командою «Стандарт-Нафтогаз» з Нових Санжар. Полтавці забили суперникам три голи і перемогли, хоча, не зважаючи на рахунок, матч важко назвати для «Полтави» легким.

СК «Полтава» — «Стандарт-Нафтогаз» (Нові Санжари) — 3:0

«Полтава»: Тельнов, Підлепич, Чижов, Томенко (Зоря, 90+3), Савенков, Пономаренко (Місяйло, 90+2), Абазов, Карась, Собко (Червонцев, 62), Горбунов (Кірпіченко, 46), Куімов.

Тренер: Станіслав Майзус.

«Стандарт-Нафтогаз»: Українець, Полтавець (Токар, 80), Швей (Писаренко, 76), Матвєєв, Харченко, Труба (Богданов, 66), Бакланов, Степанчук (Сінчіков, 46), Вергун (О. Ротань, 46), Курбанов (Піддубний, 58), Соблін.

Головний тренер: Дмитро Мілько.

Голи: Пономаренко (16), Куімов (89), Місяйло (90+3, пен.).

Перший тайм можна назвати відносно рівним. Полтавці більше часу грали з м’ячем, аніж без м’яча, але за ударами по воротах команди були рівними. Першими вдарили якраз гості. На сьомій хвилині після подачі Сергія Степанчука та скидки Костянтина Труби пробивав Богдан Соблін — вище воріт.

Полтавці відповіли на 13-й хвилині схожим моментом. Цього разу після скидки партнера здалеку пробивав Беслан Абазов — вище воріт. На наступній хвилині Микита Бакланов обігрався зі Степанчуком і пробив здалеку — вище воріт.

На цей випад «Полтава» відповіла голом. На 16-й хвилині господарі заробили право на штрафний у другій третині поля. Олександр Пономаренко виконав подачу до штрафного майданчика, і м’яч нікого не зачепивши залетів у ворота — 1:0. Чудовий гол і «Полтава» швидко опиняється попереду.

На 34-й хвилині міг забивати Дмитро Куімов, але його удар парирував його тезка Дмитро Українець. Отож на перерву команди пішли за мінімальної переваги полтавців та з живою інтригою.

У перерві тренери обох команд зробили ряд замін. У «Полтави» на полі з’явився високий нападник Роман Кірпіченко. Гру «Стандарта-Нафтогаза» вийшли освіжити Олексій Ротань та Данило Піддубний.

У другому таймі перевага «Полтави» була вже більш відчутною. З самого початку полтавці навалилися на ворота опонентів. На 52-й хвилині ворота розстрілював Євген Карась — Дмитро Українець відбив цей удар. На добиванні першим був Віталій Собко і під цей удар кинувся захисник і заблокував його. Не обійшлося і без суперечливих моментів, які краще переглянути ще раз. На 60-й хвилині у штрафному майданчику «Стандарта» у боротьбі з суперником впав Віталій Собко — арбітр був поруч і пенальті не призначив.

На 84-й хвилині ще один подібний епізод стався вже у штрафному майданчику «Стандарта-Нафтогаза». Тепер у боротьбі із захисником впав Богдан Соблін — знову арбітр був поруч і знову вирішив, що підстав для пенальті немає.

Перевага «Полтави» втілилася в голи лише в кінці матчу. На 89-й хвилині Максим Тельнов вибив м’яч від воріт точно на Вадима Підлепича, а той вивів на ударну позицію Дмитра Куімова, який знаходився у вигідному положенні й одним дотиком переправив м’яч у ворота — 2:0.

На цьому проблеми гостей не закінчилися. Вже у компенсований арбітром час «Полтава» організувала контратаку внаслідок якої Роман Кірпіченко виходив сам на сам з воротарем, і Дмитро українець збив нападника. Цього разу арбітр матчу Андрій Коваленко призначив пенальті, і його чітко реалізував Андрій Місйло — 3:0. Фінальний свисток.

До вашої уваги відео всіх голів матчу:

Після гри Дмитро Мілько пояснив поразку незіграністю і позиційними помилками. Вітм, Дмитро зазначив, що «Стандарт-Нафтогаз» знаходиться лише на стадії побудови.

Станіслав Майзус, який цього разу виконував роль тренера, зазначив, що не зважаючи на рахунок, матч був важким для його команди. Також наставник озвучив амбітну мету СК «Полтава» — професійний футбол і Друга ліга.

У другому матчі ігрового дня «Олімпія» з Савинців на виїзді перемогла ФК «Великі Кринки».

  Команда І В Н П М О
1 «Олімпія» Савинці 11 11 0 0 36-5 33
2 СК «Полтава» 8 5 1 2 12-5 16
3 «Колос» Великі Сорочинці 8 4 1 3 11-10 13
4 «Стандарт-Нафтогаз» Нові Санжари 9 4 1 4 9-11 13
5 «Інваспорт» Полтава 8 3 2 3 12-11 11
6 ФК «Великі Кринки» 9 3 2 4 13-13 11
7 ФК «Лубни» 9 1 1 7 3-23 4
8 «Локомотив» Гребінка 8 0 0 7 2-18 0

Види спорту:

Футбольні турніри: