«Ворскла» на класі перемогла «Інгулець» і одноосібно очолила турнірну таблицю

Полтавці вдруге поспіль перемагають новачків прем’єр-ліги

Сьогодні у Полтаві на стадіоні «Ворскла» ім. О. Бутовського відбувся матч другого туру УПЛ між полтавською «Ворсклою» та «Інгульцем». Цей матч закривав другий тур, який вже встиг принести кілька сенсацій. Зокрема, неочікувану перемогу здобув ще один новачок УПЛ, «Минай». Напевно, нейтральні вболівальники чекали чогось подібного і в цьому матчі, тим більше, що у минулому турі команда з Петрового відібрала очки у «Дінпра-1».

«Ворскла» — «Інгулець» 2:0

«Ворскла»: Різник, Чеснаков, Яворський, Альюн, Пердута, Пуцлін (Опанасенко, 79), Кане, Сапай (Якубу, 62), Васін (Пешич, 68), Кулач (Щербак, 79), Степанюк (Ребенок, 79).

Головний тренер: Юрій Максимов.

«Інгулець»: Шуст, Балан, Ковальов, Семенко, Синьогуб, Лупашко (Шишка, 81), Кучеренко (Плахотнюк, 89), Козак, Запорожець (Бартуловіч, 81), Коваленко (Щедрий, 81), Сітчінава (Мішуренко, 77).

Головний тренер: Сергій Лавриненко.

Голи: Степанюк (36), Кане (67, пен.)

На 71-й хвилині був вилучений Олександр Козак (друга жовта)

Юрій Максимов обрав на цей матч схему 3-4-3. У воротах традиційно вийшов Дмитро різник. Тріо захисників сформували Володимир Чеснаков, Сергій Яворський та Альюн. Латералів зіграли Ігор Пердута праворуч та Вадим Сапай ліворуч. У центрі поля за відсутності в старті травмованого Олександра Скляра, зіграли Давід Пуцлін та Ібрагім Кане. У нападі також вийшли тріо, а саме Руслан Степанюк ліворуч, Денис Васін неочікувано на вістрі, і Владислав Кулач праворуч.

На початку першого тайму з моментами краще складалося у гостей. Вже на першій хвилині Ніка Сітчінава скористався помилкою Ібрагіма Кане і пробив по воротах. м’яч полетів вище. На 26-й хвилині після передачі Коваленка на ударну позицію вийшов Козак і небезпечно пробив. Дмитро різник накрив м’яч з другої спроби.

Втім, якщо «Інгулець» краще доводив атаки до моментів, то «Ворскла» — до голів. На 36-йт хвилині Альюн віддав блискучу, точну, довгу діагональ на Дениса Васіна. Той продерся по лівому флангу і віддав до штрафного майданчика, де Руслан Степанюк у боротьбі із захисником точно пробив і відкрив рахунок — 1:0. До роздягальні команди пішли за переваги підопічних Максимова.

У другому таймі команди розпочали діяти дещо активніше. Втім, цього разу саме у полтавців краще складалося з моментами. На 51-й хвилині мав забивати Ібрагім Кане, але з вбивчої позиції не влучив у ворота. Гості відповіли дальнім ударом Кучеренка на 59-й хвилині — повз ворота.

На 79-й хвилині після прострілу Руслана Степанюка м’яч відставленою рукою зупинив Коваленко. Арбітр матчу Юрій Можаровський вказав на «точку», а пенальті впевнено реалізував Ібрагім Кане — 2:0.

На 71-й хвилині гравець «Інгульця» Олександр Козак також дуже захотів пенальті і впав у штрафному майданчику ворсклян у боротьбі з Чеснаковим. Арбітр був поруч і показав Козаку жовту картку за симуляцію, яка стала для футболіста другою.

У підсумку маємо другу поспіль перемогу і, бодай тимчасово, одноосібне лідерство в турнірній таблиці. Варто відзначити повернення у стрій і дебют полтавця Дмитра Щербака.

Види спорту:

Футбольні турніри: