Чемпіонат Полтави 2020: «Алмаз» здобув вольову перемогу над «Підприємцями Полтавщини» (відео)

Команди результативно відкрили п’ятнадцятий тур чемпіонату міста

У Полтаві триває чемпіонат міста з футболу серед аматорів. 22 вересня «Підприємці Полтавщини» та «алмаз» відкривали п’ятнадцятий тур і видали результативне протистояння, забивши шість голів на двох. «Підприємці» вважалися фаворитами і початок матчу це підтверджував, але потім «Алмаз» попрацював над помилками і вирвав перемогу.

«Підприємці Полтавщини» — «Алмаз» 2:4

«Підприємці Полтавщини»: Харченко, Гришко, Мацейко, Кальницький, Миколаєнко, Каралкін, Жаріков, Комісарчук, Самойленко (Стріляний, 63), Волошко (Турбай, 60).

Головний тренер: Богдан Харченко.

«Алмаз»: Клименко, Дерев’янко, Штепа, Шевчук (Кислий, 63), В. Панасенко, Скриль (Бондаренко, 76), Болдирєв, Черкасов, Пальчевський, Осадчий (Сірик, 46), Остапенко (Орлов, 84).

Головний тренер: Олександр Дерев’янко.

Голи: Жаріков (30), Турбай (90+1) — Остапенко (37, 76), Болдирєв (67), Дерев’янко (82, пен.).

Варто відзначити, що у першому таймі номінальні господарі дійсно перегравали своїх опонентів. Перші дев’ять хвилині команди провели без моментів, але потім атаки «Підприємців» почали проходити і біля воріт «Алмаз» виникало все більше загроз. Команда Богдана Харченка за перший тайм нанесла по воротах суперника щонайменше сім потенційно небезпечних ударів, і лише один з них став голом. «Алмаз» у свою чергу рідко, але вдало контратакував і пробив по воротах тричі. При цьому алмазівці також забили. Словом, єдиний показник у якому «Алмаз» переважав опонентів у першій половині — співвідношення небезпечних моментів і голів. В першу чергу завдяки вдалій грі голкіпера алмазівців Михайла Клименка.

На 30-й хвилині після кутового біля воріт «Підприємців» захисники команди Богдана Харченка винесли м’яч до центру поля. Там його підібрав Олександр Самойленко, пройшов кількох опонентів і віддав праворуч на Євгена Жарікова. Євген не довго думаючи ефектно пробив по воротах і м’яч за незручною для голкіпера траєкторією залетів у ворота — 1:0.

Здавалося б тепер «Алмаз» остаточно попливе. Зрештою, таке не раз бувало під час поточного чемпіонату — «Алмаз» гідно тримається до голу, а потім сиплеться. Але не цього разу. Вже через сім хвилин рахунок був рівним. На 37-й хвилині Владислав Остапенко обігрався з партнером увійшов до штрафного майданчика суперника і, побачивши, що ворота вийшов з рамки, ефектно його перекинув — 1:1. При цьому поруч були двоє захисників і не змогли завадити.

У другому таймі гра вже йшла за іншим сценарієм. У «Підприємців» мало що виходило в атаці (виняток — гол з офсайду на 59-й хвилині), а в обороні команда також почала помилятися. Алмазівці ж навпаки мобілізувалися і витиснули максимум зі своїх можливостей, наколотивши чотири голи.

На 67-й хвилині захисники «Підприємців» дозволили Владиславу Остапенку прийняти передачу від партнера у штрафному майданчику і пробити повз голкіпера — 1:2. При цьому футболісти «Підприємців» апелювали до лайнсмена, сигналізуючи про офсайд, але марно.

На 76-й хвилині голкіпер «алмаза» вибив м’яч від воріт на чужу половину поля. Футболісти «Підприємців» не змогли зачепитися за м’яч і подарували його тому ж Остапенко, який вийшов на ворота і ефектно перекинув голкіпера — 1:3.

На 81-й хвилині воротар «Підприємців» Богдан Харченко взяв м’яч в руки після скидки від партнера і «привіз» вільний удар у штрафному майданчику. Цей момент «еволюціонував» у пенальті, адже один із захисників підіграв рукою. «Точку» впевнено реалізував Олександр Дерев’янко — 1:4.

Вже у компенсований арбітром час «Підприємці» відіграли ще один гол, але було вже пізно. У підсумку — 2:4. «Алмаз» здобуває перемогу над «Підприємцями Полтавщини». До вашої уваги відео всіх голів матчу:

Після гри Олександр Дерев’янко похвалив свою команду. Тренер наголосив, що його команду недооцінили і за це «Алмаз» зумів покарати суперників.

Богдан Волошко підтвердив, що його команда недооцінила «алмаз». Також він зазначив, що причина поразки у поганому «зборі» гравців на матчі. Футболісти «Підприємців» дуже просили запитати у тренера чому він вирішив замінити нападника Олександра Самойленка. Тренер відповів.

Команда І В Н П М О
1 «Атака-Автотранс» 13 12 1 0 71-20 37
2 «Подол» 14 10 1 3 61-26 31
3 «Будівельник» 13 8 2 3 37-31 26
4 «Динамо» 13 5 3 5 29-24 18
5 «Молоді зірки» 13 5 2 6 35-28 17
6 «Підприємці Полтавщини» 15 4 3 8 35-55 15
7 «Алмаз» 14 5 0 9 26-53 15
8 «КСК» 10 4 1 5 27-19 13
9 «Левада» 14 4 1 9 36-64 13
10 «Локомотив» 14 3 0 11 25-62 9

Сьогодні, в рамках п’ятнадцятого туру на стадіоні «Динамо» відбудуться матчі «Молоді зірки» — «Локомотив» (17:00) та «Подол» — «Динамо» (19:00).

Види спорту:

Футбольні турніри: