Кубок світу з веслування: у представників Полтавщини — шість комплектів нагород

Зліва направо: Дмитро Янчук, Людмила Лузан, тренер Микола Мацапура, Тарас Міщук

Три з них в активі Людмили Лузан

Днями в угорському Сегеді закінчився Кубок Світу з веслування на байдарках і каное. У складі збірної України в турнірі змагалися веслувальними з Полтавщини. Ми вже писали про дві перші полтавські медалі, а саме про «срібло» на дистанції 200 м та «золото» на 500 м від Людмили Лузан. Надалі, наші веслувальники вибороли ще чотири комплекти нагород і там теж не обійшлося без участі Людмили.

«Бронзу» у каное-двійці на дистанції 500 м завоював полтавський екіпаж Дмитро Янчук/Тарас Міщук. Хлопці фінішували третіми з часом 1:40,79.

Дмитро Янчук та Тарас Міщук

Людмила Лузан завоювала ще одне «золото». Цього разу у каное-двійці на 500 м, в екіпажі з Анастасією Четверіковою. Дівчата виграли фінальну гонку з часом 1:58,81.

Людмила Лузан та Анастасія Четверікова

Призовими на дистанції 500 м стали і обидві українські байдарки-четвірки. Жіночий екіпаж, у складі якого гребли полтавки Марія Кічасова-Скорик та Людмила Кукліновська здобув «золото», подолавши дистанцію з часом 1:33,86. Разом з полтавками в екіпажі гребли Анастасія Тодорова і Марія Повх.

Чоловіча четвірка, у складі якої змагався Олег Кухарик, завоювала «срібло». Хлопці фінішували з часом 1:22,07. Склад екіпажу: Дмитро Даниленко, Олександр Сиромятніков, Олег Кухарик, Іван Семикін.

Таким чином, в активі полтавських веслувальників шість комплектів нагород: три «золота», два «срібла» і одна «бронза».

Види спорту:

Футбольні турніри: