COVID-19 і «Ворскла»: легені Максимова здорові, а футболісти чекають на тестування

Юрій Максимов / Фото Олега Дубини

З’ясували деякі деталі резонансної інформації пов’язаної з останніми новинами з розташування клубу

Вчора український футбол сколихнула новина про те, що у розташуванні полтавської «Ворскли» зафіксовано спалах COVID-19. На фоні схожих новин зі стану інших команд чемпіонату ця інформація виглядала цілком логічно. Схожі спалахи було зафіксовано у стані «Руху», «Миная», «Олімпіка», «Олександрії», донецького «Шахтаря» та збірної України. Звісно ж, після таких новин у вболівальників виникла маса запитань. Ми з’ясували все що відомо на цю мить. Отож, про все по-порядку.

Звідки взялася інформація

8 жовтня всеукраїнський ресурс Footboom оприлюднив інформацію про те, що начебто кілька футболістів «Ворскли» та працівників її тренерського штабу заразилися коронавірусом. Більше того, за даними видання серед інфікованих — головний тренер команди Юрій Максимов. Журналісти ресурсу зв’язалися з Максимовим, але він начебто відмовився коментувати інформацію «Поговорімо на цю тему трохи пізніше, завтра-післязавтра» — цитує ресурс слова Юрія Вільйовича.

Ми теж почали перевіряти інформацію і наше джерело в команді підтвердило, що це правда. Тому, власне і «Полтавщина Спорт», опираючись на підтвердження теж опублікувала новину про спалах COVID-19. Далі ми почали шукати відповіді на запитання, що буде далі з графіком команди і чого чекати. Зараз ми розкажемо все, що вдалося з’ясувати станом на цю хвилину.

Що відбувається зараз

Клуб ще не озвучив жодної офіційної позиції. Єдине що нам вдалося дізнатися у пресслужба, це те, що офіс клубу і клубна база працюють у штатному режимі. На базі тренуються гравці, які займаються за індивідуальною програмою. Інші футболісти під час паузи для збірних роз’їхалися хто куди і зберуться лише. 10 жовтня. 10 жовтня вся команда і працівники клубу організовано здадуть планові тести на COVID-19 і лише тоді буде відомо, чи є хтось інфікований. Звідки інформація про «спалах» у клубі не в курсі.

Що з Юрієм Максимовим

Оскільки в контексті новин про коронавірус лунало лише одне прізвище — Максимов — ми вирішили з’ясувати чому йому взагалі телефонували журналісти й запитували про COVID-19. Як нам стало відомо, на коронавірус перехворів один з членів родини Юрія Вільовича (за неперевіреною інформацією, йдеться про його дружину). Втім, сам Максимов восьмого жовтня у Києві зробив КТ легень. Діагностика показала, що легені головного тренера «Ворскли» абсолютно чисті. При цьому варто зазначити, що Юрій Вільйович кілька днів ходив з нежитем.

Що тут дивного

Як ми вже повідомляли вище, один з футболістів підтвердив нам, що в команді є коронавірус. Вже після резонансу від Footboom. Враховуючи, що ні нежить Юрія Максимова, ні те, що вірус спіткав його родину, не були секретом для співробітників клубу, ймовірно саме цими фактами і керувалося наше джерело. Так само, можливо саме через це, журналісти і цікавилися здоров’ям Юрія Максимова. А він не відповів на запитання, адже ще не мав результатів КТ. Це лише припущення, виникнення таких протиріч. Втім, факт залишається фактом, планове тестування команда і клуб пройдуть лише 10 жовтня, а результати будуть ще пізніше.

Чого чекати далі

11-12 жовтня стануть відомі вищезазначені результати офіційних тестів. Їх проходитиме і тренерський штаб на чолі з Юрієм Максимовим. Поки що клуб працює у штатному режимі, команда збереться 10 жовтня. І вже від результатів тестування залежатиме подальший режим роботи.

Види спорту:

Футбольні турніри: