Знову втрата: «Ворскла» зіграла внічию з «Інгульцем»

Команда Юрія Максимова з труднощами здобуває очко в матчі з аутсайдерами

Сьогодні у Полтаві на стадіоні «Ворскла» ім. О. Бутовського «Ворскла» зіграла з «Інгульцем». Формально для «Ворскли» це виїзний поєдинок, але по факту, команда Юрія Максимова грала на рідній арені. Як і у попередньому турі, «Ворскла» грає з аутсайдером якого зобов’язана обігрувати. Від цієї гри ніхто крім вболівальників «Інгульця» не чекає нічого крім перемоги «Ворскли». Втім, зелено-білі майстри втрачати очки там, де цього ніхто не чекає, тож і сьогодні бути впевненим у результаті було неможливо.

«Інгулець» — «Ворскла» 2:2

«Інгулець»: Малиш, Коваленко (Щедрий, 65), Балан, Ковальов, Квасний, Козак (Синьогуб, 88), Запорожець (Халілов, 90+4), Кучеренко, Бартуловіч, Шишка, Сітчінава.

Головний тренер: Сергій Лавриненко.

«Ворскла»: Різник, Пердута, Чеснаков, Яворський, Скляр, Цітаішвілі (Челядін, 58), Пуцлін, Тілль (Кравчук, 69), Кане, Кулач, Степанюк (Де Нойєр, 80).

Головний тренер: Юрій Максимов.

Голи: Бартуловіч (22, пен.), Сітчінава (62) — Степанюк (48), Кулач (76, пен.).

Юрій Максимов не став міняти тактичний малюнок гри, хоч і здійснив одну заміну. Альюн, який разом з агентом ніяк не домовляться з "Ворскло«Ю про новий контракт, опинився на лавці, а його місце у трійці захисників зайняв Ігор Пердута. Отож ворогта крім голкіпера Дмитра Різника захищала трійка оборонців — Чеснаков, Яворський, Пердута. В опорну зону повернувся Олександр Скляр який зіграв у парі з Давідом Пуцліном. Георгій Цітаішвілі знову грав лівого латераля, а за праву бровку відповідав Олів’є Тілль. В атаці зіграла пара нападників Владислав Кулач та Руслан Степанюк, а глибше під ними розташувався Ібрахім Кане.

Сергій Лавриненко очевидно зробив висновки з матчу «Ворскли» проти «Руха», адже команда з Петрового протистояла ворсклянам схожим чином. Номінальні господарі щільно пресингували й не дозволяли полтавцям нічого створили в атаці. «Ворскла» більше володіла м’ячем, але на підступах до штрафного майданчика не могла пройти щільну оборону.

На восьмій хвилині першого удару по воротах завдав «Інгулець». Денис Балан опинився у вільній зоні на правому фланзі (привіт Гіо-латералю і підстраховці), змістився до центру і пробив више воріт.

На 21-й хвилині команда Сергія Лавриненка повела в рахунку. Олександр Скляр у боротьбі вдарив суперника по нозі у штрафному майданчику. Удар був випадковим, але сильним — супернику знадобилися лікарі. Пенальті пробивав добре знайомий полтавським вболівальникам Младен Бартуловіч і переграв Різника — 1:0.

Лише програючи в рахунку ворскляни почали доводити свої атаки до ударів. Очкільки пройти крізь редути «Інгульця» не вдавалося, полтавці атакували через верхові закидання. Так свої моменти отримали Влад Кулач та Гіо Цітаішвілі і обидва не забили. Кулач не влучив у ворота, а удар Гіо взяв воротар. Отож після першого тайму результат невтішний.

У другій половині «Ворскла» швидко відігралася. На 48-й хвилині «Ворскла» заробила штрафний на лівій бровці. Олів’є Тілль виконав подачу, Чеснаков головою скинув на хід Степанюку, а Руслан влучно пробив у ближній кут — 1:1.

«Ворскла» забрала м’яч і знову почала осаджувати ворота Малиша і... пропустила контратаку. Давід Пуцлін втратив м’яч на чужій половині, Запорожець перехопив і віддав на хід Сітчінаві. Ніка ж розхитав Яворського і влучно пробив — 2:1.

І тут «Ворскла» швидко відігралася«. Після подачі з кутового Руслан Степанюк впав у штрафному майданчику. На повторах не видно зоб хтось фолив проти Руслана, але арбітр був поруч і вказав на «точку». Владислав Кулач впевнено реалізував одинадцятиметровий.

На останні хвилині Юрій Максимов випустив дебютанта Бредлі Де Нойєра і команда в черговий раз перебудувалася, але забити так і не змогла. У підсумку — друга поспіль втрата «своїх» очок у матчі, де «Ворскла» домінувала, але ледь не програла.

Види спорту:

Футбольні турніри: