СК «Полтава» впевнено переміг «Суми» в дебютному професійному поєдинку (відео)

Два голи після стандартів та третій — після обрізки голкіпера — принесли полтавцям історичну перемогу

Сьогодні у Полтаві на стадіоні «Локомотив» СК «Полтава» приймав «Суми». Ще минулого року матч цих команд був звичайною подією — рядовим протистоянням аматорського Чемпіонату України. Але зараз цей матч — як би він не закінчився — історичний. Вперше в історії СК «Полтава» виходить на газон як професійна футбольна команда. Для когось з досвідчених гравців це вже не нове, а хтось йшов до цього через горнила аматорських турнірів. Втім, дебют полтавців випав на суперника з яким команда Володимира Сисенка одночасно підвищувалася у класі, а значить можна було чекати рівної гри і перемоги, не оглядаючись на те, що це перший професійний поєдинок.

СК «Полтава» — «Суми» 3:0

«Полтава»: Тельнов, Бужин, Томенко, Таранушич, Савенков, Абазов (Копитов, 24), Даниленко (Карась, 82), Щербак, Яременко (Куімов, 79) Горжуй (Зоря, 86), Руденко (Пономаренко, 63).

Головний тренер: Володимир Сисенко.

«Суми»: Левченко, Курдас, Мороз, Колесник, Мілєсін, Зінов’єв (Савенюк, 55), Ковалевський, Асєєв, Горбунов (Галета, 62), Гриппа, Коверник.

Головний тренер: Валерій Куценко.

Голи: Горжуй (39), Савенков (53), Щербак (78).

На старті матчу в діях полтавців був помітний мандраж. Футболісти втрачали м’яч у простих ситуаціях і помітно нервували. В цей період «Суми» створили кілька нагод. Вже на шостій хвилині Дмитро Горбунов. Який донедавна був гравцем «Полтави», міг засмучувати своїх колишніх партнерів. Він прийняв класну передачу з лівого флангу і перебуваючи у вбивчій позиції у штрафному майданчику, пробив вище воріт. Простіше кажучи, «пробачив». На дев’ятій хвилині гості заробили право на штрафний, Ковалевський небезпечно навішував, але на це закидання ніхто не відгукнувся.

Полтавці пізніше почали створювати моменти, але були вони були більш небезпечними. На 14-й хвилині після прострілу з правого флангу від Олександра Томенка Максим Горжуй в доти п’ятою переправляв м’яч у ворота, але голкіпер забрав круглого до рук. А на 23-й хвилині вже Дмитро Щербак відверто пробачив суперників. Голкіпер «Сум» намагався перехопити передачу на Горжуя і забрати м’яч до рук, але випустив його. Дмитро Щербак був першим на підхопленні, але не встиг прийняти правильне рішення і замість того щоб підняти м’яч і забивати у порожні ворота пробив у лежачого воротаря. На 32-й хвилині небезпечно пробивав Антон Яременко, але не влучив у ворота. Одним словом, гол назрівав і назрів на 39-й хвилині. Після кутового з правого краю Максим Горжуй кращі за всіх зорієнтувався у штрафному майданчику суперника і точним ударом в лівий нижній кут відкрив рахунок — 1:0.

З гарним настроєм і з перевагою в рахунку полтавці пішли на перерву. Варто відзначити, що Володимир Сисенко досить швидко зняв з гри Беслана Абазова. Пізніше тренер скаже, що з ним все нормально і претензій до його дій немає. Просто Беслан отримав швидку жовту картку, а оскільки він опорний півзахисник, був ризик доборотися до другого гірчичника.

У другому таймі полтавці швидко подвоїли перевагу, і знову гол прийшов після кутового. На 53-й хвилині Антон Яременко виконав подачу на Максима Горжуя. У того не вийшло пробити головою, але м’яч відскочив до Андрія Савенкова, який чудовим ударом у дев’ятку подвоїв перевагу своєї команди — 2:0. Красень-гол.

Перевага полтавців зростала. На 71-й хвилині Максим Горжуй міг робити дубль, але пробиваючи головою, трохи не влучив у ворота. А на 73-й хвилині він же обіграв захисника і небезпечно прострелив на Щербака від якого м’яч влучив у стійку. Щоправда, Дмитро перебував в офсайді.

Третій гол «Суми» привезли собі самі. Голкіпер гостей вирішив що він Дмитро Різник і пішов обігрувати Щербака один в один. Спочатку йому це вдалося, та Дмитро не виключився з епізоду, нав’язав Левченку боротьбу і змусив того помилитися. Далі полтавці перехопили м’яч і Пономаренко вивів на порожні ворота того ж Щербака, який покарав голкіпера за піжонство голом — 3:0.

У підсумку маємо історичну перемогу полтавців. Дебют у Другій лізі вдався на «ура».

Види спорту:

Футбольні турніри: