«Ворскла» втрачає очки у матчі з «Вересом»

Полтавці не змогли переграти новачків УПЛ

Сьогодні в Луцьку полтавська «Ворскла», в рамках четвертого туру УПЛ, зіграла з рівненським «Вересом». Команда з Рівного повернулася до УПЛ і в першому турі відібрала очки в учасника Єврокубків, ковалівського «колоса». Щоправда, потім «Верес» зазнав двох поразок, одна з яких — розгром від «Динамо».

«Ворскла», попри те, що зіпсувала старт сезону раннім вильотом з Єврокубків, у чемпіонаті ще не програвала. Після нічиєї з «дніпром-1», де команда Юрія Максимова знову втратила два «своїх» очки, були впевнені домашні перемоги над «Рухом» та «Львовом». І от сьогодні перший виїзд. На папері «Ворскла» фаворит, але знаючи здатність полтавців втрачати своє — бути впевненим у перемозі неможливо.

«Верес» — «Ворскла» — 1:1

«Верес»: Когут, Солдат, Мірошник, Гончаренко, Немчанінов, Полюлях (Кльоц, 71), Кучеров, Є. Пасіч (Дахновський, 86), Гегедош (Гечев, 76), Г. Пасіч (Тимофієнко, 86), Сергійчук (Гайдучик, 86).

Головний тренер: Юрій Вірт.

«Ворскла»: Різник, Пердута, Чеснаков, Тамм, Якубу, Пуцлін, Челядін, Скляр (Есеола, 87), Тілль, Кане (Вакула, 69), Степанюк (Пешич, 77).

Головний тренер: Юрій Максимов.

Голи: Тілль (48, пен.) — Солдат (54).

На 57-й хвилині Михайло Сергійчук не реалізував пенальті (поперечка)

Юрій Максимов після перемоги над «Львовом» наголосив — у нього немає гравців для ротації. Є стартова одинадцятка кращих, якщо хтось з них випаде — рівноцінно замінити ніким. Тому цілком логічно, що Юрій Вільйович не зробив жодних змін у порівнянні з тим матчем — ні кадрових, ні тактичних. У воротах зіграв Дмитро різник. У центрі захисту — Володимир Чеснаков та Йоонас Тамм. На флангах оборони вийшли Ігор Пердута праворуч та Наджеб Якубу ліворуч. У центрі поля зіграла пара опорників Давід Пуцлін — Артем Челядін. Правого вінгера знову грав Олександр Скляр. Лівого — Ібрахім Кане. На вістрі атаки вийшов Руслан Степанюк, а під ним — Олів’є Тілль.

У першому таймі команди видали неймовірно нудний футбол. На двох «Ворскла» і «Верес» завдали трьох ударів по воротах. На 14-й хвилині з гострого кута пробивав Ібрахім Кане — повз ворота. На 20-й хвилині з-за меж штрафного майданчика бив Євген Пасіч — також невлучно. На 38-й хвилині після кутового головою пробивав Володимир Чеснаков — вище воріт. Також у «Ворскли» можна згадати небезпечну контратаку на 43-й хвилині: Руслан Степанюк пройшов пів поля, увійшов до штрафного майданчика і віддавав під удар Олів’є Тіллю, але цей пас в падінні перервав Кучеров.

Описані вище моменти — найяскравіше що було у першій половині. Камера трансляції періодично вихоплювала на трибунах вболівальників, які позіхали. Це найкраща ілюстрація гри «Ворскли» і «Вереса» у першому таймі.

Другий тайм розпочався «з місця в кар’єр». На 47-й хвилині Артем Челядін вирішив взяти гру на себе і пішов до штрафного майданчика. Немчанінов і Кучеров намагалися зупинити Артема і зупинили — з фолом і вже у штрафному майданчику. Арбітр матчу, не вагаючись, призначив пенальті, який відмінно реалізував Олів’є Тілль — 0:1.

Втім, ворскляни святкували недовго. На 54-й хвилині «Верес» заробив кутовий на правому краю. Роберт Гегедош подав до штрафного майданчика, а там Ігор Солдат відклеївся від Якубу і влучно пробив головою — 1:1.

Через п’ять хвилині все могло стати зовсім погано. Колишній ворсклянин Михайло Сергійчук у боротьбі з Йоонасом Таммом зачепився за ногу естонця і впав. Арбітр Віталій Романов і тут призначив пенальті. Сам же Сергійчук взявся пробивати, вирішив виконати паненку і — на щастя для полтавців — влучив у поперечку.

Кінцівка матчу знову виявилася боязкою, що від «Ворскли», що від «Вереса». Команди грішили передачами назад і втратами. На 83-й хвилині ворскляни скористалися однією з таких втрат, Ігор Пердута скористався вільним простором, увірвався до штрафного майданчика і прострілював — м’яч ледь не влетів у ворота, але голкіпер звів епізод до кутового. Свої кілька хвилин отримав Адерінсола Есеола. Нічим не запам’ятався.

У підсумку маємо виїзну нічию у матчі з новачком УПЛ.

Види спорту:

Футбольні турніри: