Юрій Максимов: «Ми виграли у класної команди»

Юрій Максимов / Фото: Владислав Власенко

Пресконференція головного тренера «Ворскли» після перемоги над «металістом 1925»

20 серпня полтавська «Ворскла», в рамках п’ятого туру УПЛ, перемогла харківський «Металіст 1925». Після гри з журналістами поспілкувався головний тренер полтавців Юрій Максимов.

— Ви говорили, що у вас серйозні проблеми зі складом і якщо хтось випаде його ніким замінити. Зараз випав Давід Пуцлін, а команда впевнено перемогла. Виходить, насправді все не так погано?

— Ну в команді фізично не можуть грати лише одинадцять гравців, і навіть двадцять. Це не докір тим хто сидить на заміні, але ті хто виходять мають не просто виходити замість травмованих чи тих хто не може зіграти, а підсилювати гру. Сьогодні команда зіграла ось так, а що буде завтра я не знаю.

— А що трапилося з Давідом Пуцліном?

— Він отримав травму.

— І надовго випав?

— Поки не можу сказати точно. Зараз ним займаються лікарі. Саша Скляр теж зазнав пошкодження і впродовж тижня не тренувався, вийшов лише у переддень матчу. У нього проблеми з пахом, добре що сьогодні він витримав. Грати у футбол не так просто, як говорять деякі спеціалісти. Гравці залишають на полі своє здоров’я.

— Яке враження на вас справила команда «Металіст 1925»?

— Хороша команда з гарним малюнком гри. Вони сповідують контроль м’яча, вихід через короткий пас. Їх тренер грав за «Шахтар», він розуміє що робить. Видно його мислення, видно що він передає це футболістам і вони намагаються так грати. Ми сьогодні перемогли хорошу команду.

— Результат матчу відповідає тому що відбувалося на полі?

— Все могло бути інакше. Якби на початку другого тайму гості забили пенальті, ми взагалі могли програти, адже почався б мандраж. Хочеться достукатися до футболістів: перевага в один гол ще не гарантує перемогу. У попередніх іграх як тільки ми забивали тут же пропускали. Це проблема номер один.

— Питання по селекційній роботі. В команді ще можна чекати новачків?

— А як ви вважаєте, буде нормальний футболіст ось зараз сидіти без роботи? Він давно вже грає в якійсь команді та має контракт.

Види спорту:

Футбольні турніри: