Дмитро Савицький та Олександра Нестеренко з Лубен перемогли на легкоатлетичних змаганнях у Франції

Олександра Нестеренко, Дмитро Савицький та тренерка Марина Якуба / Фото з Facebook

Наші спортсмени проходять евакуаційні збори за кордоном і перші старти сезону проводять там же

Юні спортсмени-стрибуни з Полтавщини успішно змагаються на стартах у Франції й перемагають там. Після початку повномасштабного вторгнення росії до України, багато спортсменів були змушені покинути країну, особливо це стосується дітей, саме їх і евакуювали в першу чергу. Так кращі українські стрибуни з різних вікових груп опинилися на евакуаційному зборі у французькому місті Льєвен. Серед них є і представники Полтавщини, а точніше Лубен – стрибуни Олександра Нестеренко та Дмитро Савицький, та їх тренерка Марина Якуба. Саме вона й розповіла нам, що з 24 березня стрибуни знаходяться там і періодично беруть участь у місцевих стартах. Це надзвичайно важливо, адже в Україні змагання зараз не проводяться, а спортсмени мають здавати нормативи.

Місто Льєвен знаходиться у департаменті Па-де-Кале, й саме на місцевих стартах і змагалися наші спортсмени. 26 травня лубенець Дмитро Савицький переміг у змаганнях зі трибків у довжину серед юнаків з результатом 5,82 м.

Дмитро Савицький та Марина Якуба

На вершині п'єдесталу - Олександра Нестеренко 

28 ж травня у Лансі у відкритому чемпіонаті Па-де-Кале змагалася Олександра Нестеренко й також перемогла. Олександра стрибнула на 5,68 м. Тренерка Марина Якуба пояснила, що насправді цей результат не високий, адже з огляду на те, що це перший старт сезону, спортсменка стрибала не з повного розбігу. Втім, цього вистачило для перемоги.

Види спорту:

Футбольні турніри: