«Ворскла» через помилки в обороні програла «Металісту»

Полтавці знову пропускають три голи й два з них - «привозять»

Сьогодні в Ужгороді на стадіоні «Авангард» полтавська «Ворскла» зіграла проти харківського «Металіста». Полтавцям, які після серії провальних матчів, почали перемагати аутсайдерів, належало перевірити чи вистачить їх на когось сильнішого за претендентів на виліт. «Металіст» перед матчем випереджав «Ворсклу» на три очки та на п’ять позицій. Харків’яни вже встигли здобути кілька переконливих перемог. Зокрема перемогли на виїзді непоступливий «Верес». Тож на «Ворсклу» чекав найскладніший поєдинок за останній місяць. І «Ворскла» з ним не впоралася.

«Металіст» - «Ворскла» - 3:2

«Металіст»: Костик, Романюк (Шопін, 83), Мизюк, Ралюченко, Каплієнко, Чайковський, Підлепенець, Танковський (Панасенко, 89), Чідомере (Демченко, 46), Картушов (Книш, 76), Прядун (Рязанцев, 83).

Головний тренер: Олег Ратій.

«Ворскла»: Різник, Пердута, Яворський (Бацула, 64), Чеснаков (Зайков, 78), Кравець, А. Кравчук (Марлісон, 64), Скляр, Олійник (Тотре, 78), Юрченко, Сефері, Степанюк (Кулаковський, 78).

Головний тренер: Віктор Скрипник.

Голи: Прядун (44, 56), Каплієнко (49) — Кравчук (54), Марлісон (80).

Попри перемоги у попередніх матчах, Віктор Скрипник все ж знову вдався до невеличких коректив у складі. У воротах вийшов Дмитро Різник. На позицію лівого захисника повернувся після дискваліфікації Ігор Пердута. У центрі захисту зіграла досвідчена пара Сергій Яворський — Володимир Чеснаков. Ліворуч у захисті зіграв Василь Кравець. У півзахисті вийшли Андрій Кравчук, Олександр Скляр, Денис Олійник та Владлен Юрченко, а пару форвардів склали Руслан Степанюк та Таулянт Сефері.

Як це часто буває в матчах УПЛ, команди не балували глядачів моментами. При цьому на початку першого тайму м’ячем володіла «Ворскла» і пробивала по воротах теж більше. Наприклад, на одинадцятій хвилині здалеку небезпечно пробивав Руслан Степанюк. Цей удар відбив Орест Костик. На 19-й хвилині до штрафного майданчика харків’ян увірвався Сефері. Його удар заблокував захисник, тож албанець відкотив під удар Юрченку. Владлен пробив точно, але і його постріл парирував воротар.

За рівної гри та відсутності моментів гол привіз Дмитро Різник. Після подачі Романюка, Дмитро випустив м’яч з рук, залишивши Максима Прядуна з м’ячем перед порожніми воротами. Не забити нападник «Металіста» міг лише дивом, але дива не сталося — 1:0. Йшла 44-та хвилина. «Ворскла» пропустила класичний гол «у роздягальню».

Другий тайм був веселішим, але не для вболівальників «Ворскли». Спочатку на 48-й хвилині міг забивати Руслан Степанюк, та після його удару головою «Металіст» врятував Орест Костик. І тут же полтавців покарали за марнотратство. Танковський віддав на Прядуна, а Максим пройшов до лицьової лінії і віддав передачу вздовж лінії воріт на Каплієнка, а той розстріляв ворота — 2:0.

На 54-й хвилині Денис Олійник віддав передачу на Андрія Кравчука, який був поблизу кута штрафного майданчика. Той намагався подати до карної зони, і м’яч рикошетом від захисника залетів у ворота — 2:1. Гол записали на гравця «Ворскли».

Та ворскляни не були б собою, якби не привезли собі проблем. На 56-й хвилині під час вкидання аута Максима Прядуна вивели віч-на-віч з Різником. Поки захисники спали нападник харківської команди обіграв Різника й оформив дубль — 3:1.

На 79-й хвилині полтавці знову отримали надію. Марлісон виграв верхову боротьбу в карній зоні «Металіста» після подачі, вийшов на ударну позицію точно пробив — 3:2.

З таким рахунком матч і закінчився - полтавці вже не змогли нічого змінити. Констатуємо чергову поразку полтавців і щонайменше дві результативні помилки.

Види спорту:

Футбольні турніри: