Оновлена форма та семеро досвідчених новачків: ХК «Кременчук» стартує у Континентальному кубку

Фото з Facebook

Команда з Полтавщини спробує себе на міжнародних змаганнях

Завтра - вісімнадцятого листопада — у словацькій «Нітрі» ХК «Кременчук» розпочне свій шлях у третьому раунді Континентального кубка з хокею. Це другий за рангом європейський хокейний турнір після Ліги Чемпіонів (щось на кшталт футбольної Ліги Європи).

Команда з Полтавщини зіграє проти господарів майданчика - «Нітри», а також польської «Унії» з Освенцима та італійської команди «Азіаго».

Система розіграшу змагань

Кременчужани стартують одразу у третьому кваліфікаційному раунді, а значить вдалого виступу у своїй групі для них достатньо щоб вийти до стадії Суперфіналу. Для цього їм необхідно посісти перше або друге місце у своїй Групі F. Команди зіграють між собою в одне коло зо системою «кожен з кожним», і дві кращі вийдуть до Суперфіналу. Там же опиняться дві кращі команди з Групи Е. До вашої уваги розклад матчів ХК «Кременчук».

18 листопада (п’ятниця)

  • «Унія» – «Кременчук» (15:30)
  • «Нітра» – «Азіаго» (19:00)

19 листопада (субота)

  • «Азіаго» – «Унія» (15:30)
  • «Нітра» – «Кременчук» (19:00)

20 листопада (неділя)

  • «Кременчук» – «Азіаго» (15:30)
  • «Нітра» – «Унія» (19:00)

Як «Кременчук» тут опинився

Брати участь у розіграші Континентального кубка мав чинний чемпіон України — київський «Сокіл». Втім, кияни з початком війни потерпають від фінансових проблем, і були змушені відмовитися від участі в міжнародних матчах.

Натомість ХК «Кременчук» всіх здивував, заявивши, що замінить «Сокіл» на цьому турнірі. При тому, що команда втратила всіх легіонерів і омолодилася.

Нова форма і люди

Перед стартом у Континентальному кубку кременчуцька команда оновила дизайн форми.

Але куди більш важливим оновленням стало кадрове підсилення. До свого молодого складу «Кременчук» орендував сімох українських хокеїстів з «Сокола» та херсонського «Дніпра». Серед них є і добре відомі кременчуцьким вболівальникам обличчя, зокрема скандальний голкіпер Едуард Захарченко. Крім нього до команди Олександра Савицького доєдналися захисники Євген Ратушний та Артем Гребеник і нападники Артем Целогородцев, Володимир Чердак, Дмитро Німенко та Вадим Мазур.

Протистояння з колишнім одноклубником

У складі польської «Унії» з Освенцима грає колишній нападник ХК «Кременчук» Андрій Денискін. Він був одним з кращих, але й одним із найскандальніших гравців команди. На його рахунку і бомбардирські звитяги та расистський скандал. У ці дні він буде суперником для свого колишнього клубу.

Про трансляцію матчів ми повідомимо додатково.

Види спорту:

Футбольні турніри: