«Ворскла» у меншості втратила перевагу у два м’ячі та програла на останніх хвилинах

Полтавці вдало розпочали матч, але провалили другу його частину

Сьогодні в Олександрії на полі КСК «Ніка» полтавська «Ворскла», в рамках шістнадцятого туру УПЛ зіграла проти луганської «Зорі». Віктору Скрипнику вдруге належало змагатися проти своєї колишньої команди. У першому колі він дебютував проти «зорі» в УПЛ і дебютував вкрай невдало. Тоді це списували на стихійність його призначення та на те, що він не встиг як слід попрацювати з командою Цього ж разу у наставника «Ворскли» було ціле зимове міжсезоння, в яке Віктор Анатолійович провів збори, а також награвав новачків. Тепер приводу для відмазок не буде. До речі обидва бразильські новачки — і захисник Рамірес і нападник Лопес — опинилися у стартовій одинадцятці.

«Ворскла» - «Зоря» - 2:3

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Рамірес, Чеснаков, Павлюк, Феліпе, Скляр, Юрченко (Яворський, 74), Сефері, Лопес (Хрипчук, 63), Степанюк.

Головний тренер: Віктор Скрипник.

«Зоря»: Сапутін, Імереков, Батагов, Вантух, Бутко, Бражко, Булеца, Мишньов (Погорілий, 78), Русин (Хахльов, 90+6), Антюх (Хлань, 63), Нагонойний (Герреро, 46).

Головний тренер: Патрік Ван Леувен.

Голи: Сефері (5, 16, пен.) - Бражко (57, 90+4, пен.), Русин (90+1)

На 71-й хвилині був вилучений Лукас Рамірес (друга жовта)

При першому погляді на склади команд можна було відзначити, що і у «Ворскли», і у «Зорі» молоді голкіпери - відомий як хороший пенальтист, але не завжди впевнений у грі Павло Ісенко та абсолютний дебютант Олександр Сапутін.

Віктор Скрипник відійшов від ромба і обрав формацію 4-2-3-1. Праворуч захищався Ігор Пердута. У центрі захисту в парі з Олександром Чеснаковим зіграв Лука Рамірес. На позиції лівого захисника вийшов ОлександР Скляр. В центрі півзахисту разом з Владленом Юрченком зіграв вихованець полтавського футболу Євген Павлюк. На флангах атаки розташувалися Феліпе праворуч та Таулянт Сефері праворуч. Під єдиним нападником Рікардо Лопесом розташувався Руслан Степанюк.

На другій хвилині Павло Ісенко послизнувся і впав у штрафному майданчику. На щастя ніхто з суперників не дістався м’яча. Це міг би бути тривожний дзвіночок, але вже у наступній атаці «Ворскла» забила. Лукас Рамірес віддав довгу передачу з глибини на Таулянта Сефері. Албанець виграв боротьбу в Богдана Бутка й точно пробив — 1:0. Йшла п’ята хвилина тож можна констатувати швидкий гол.

Через десять хвилин помилився вже молодий голкіпер «Зорі», й на відміну від падіння Ісенка, у помилки Сапутіна була ціна. На 15-й хвилині воротар влетів ногами в Руслана Степанюка. Арбітр матчу Євген Арановський вказав на пенальті, а Таулянт Сефері з «точки» оформив дубль — 2:0.

Маючи комфортну перевагу ворскляни сіли в захист, розраховуючи на контратаки, а м’ячем володіла «Зоря». Але при цьому гості нічого небезпечного не створили.

Після перерви «Зоря» вийшла більш зарядженою і з заміною. На полі з’явився нападник Герреро замість молодого Нагнойного. Луганчани почали діяти більш агресивно, і це пожвавило дії обох команд. М’яч не затримувався в центрі поля, команди діяли на зустрічних курсах.

Гості відносно швидко відквитали один м’яч. На 57-й хвилині Володимир Бражко виграв боротьбу у Степанюка, від Руслана м’яч потрапив до Герреро, а той повернув назад, на хід Бражку. Володимир вийшов на ударну позицію і переграв Ісенка — 2:1.

На 71-й хвилині автор асисту Лукас Рамірес заробив другу жовту і «Ворскла» залишилася в меншості. «Зоря нарощувала перевагу і тиснула. Кілька моментів для голу мав Максим Хлань. Полтавську команду після його ударів рятував Павло Ісенко. „Ворскла“ відверто відбивалася і намагалася втримати рахунок, втиснувшись у свої ворота.

Вже у компенсований арбітром час Назарій Русин у боротьбі з Пердутою спробував пробити по воротах. Ігор заблокував удар, але м’яч зрикошетив від його ноги, перелетів Ісенка та опинився у воротах — 2:2.

Здавалося б, все закінчиться нічиєю, але на 90+3 хвилині „Зоря“ заробила право на пенальті — м’яч влучив в руку Хрипчуку. Володимир Бражко чітко реалізував пенальті, оформив дубль і приніс команді перемогу.

„Ворскла“ дуже вдало розпочала поєдинок, але все втратила — і через те що кинула атакувати, і через необов’язкове вилучення.

Види спорту:

Футбольні турніри: