«Ворскла» перемогла «Інгулець»

Зелено-білі здобули перші три очки у 2023-му році

Сьогодні у Полтаві на стадіоні «Ворскла» ім. О. Бутовського відбувся матч двадцятого туру Українсько прем'єр-ліги між полтавською «Ворсклою» та «Інгульцем» з Петрового. І букмекери і експерти чомусь вважали полтавців фаворитами, хоча останні результати команд свідчили про інше. Втім, «Ворскла» сьогодні могла перервати безвиграшну серію та довести, що попередні невдачі — лише прикрий збіг обставин, а заодно і показати хто тут фаворит. Багато довести грою не вийшло, але першу перемогу команда Віктора Скрипника здобула.

«Ворскла» — «Інгулець» — 1:0

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Павлюк, Чеснаков, Кравець, Юрченко (Скляр, 35), Челядін (Лопес, 87), Кане (Олійник, 57), Степанюк (Феліпе, 87), Бацула, Сефері.

Головний тренер: Віктор Скрипник.

«Інгулець»: Білик, Нагієв (Резепов, 70), Ковальов, Поспєлов (Сидоренко, 60), Клименко, Смоляков (Мельничук, 70), Одарюк (Головкін, 24), Кучеренко, Кухарук, Козак (Козиренко, 31), Марусич.

Головний тренер: Сергій Ковалець.

Голи: Кравець (49).

Віктор Скрипник обрав тактичну схему — 4-2-3-1. Перед Павлом Ісенком розташувалася лінія із чотирьох захисників у незвичному поєднанні. У центрі захисту в парі з Володимиром Чеснаковим вийшов Василь Кравець. На правому фланзі захисту зіграв Ігор Пердута. Ліворуч захищався Андрій Бацула.

В опорній зоні вийшли Артем Челядін та Євген Павлюк. Ближче до атаки зіграли Ібрахім Кане, Таулянт Сефері та Владлен Юрченко під нападником. Форварда зіграв Руслан Степанюк.

Перший тайм не був видовищним. Команди рідко били по воротах, і ці нагоди не були небезпечними. У «Ворскли» можна згадати спробу удару від Руслана Степанюка на 23-й хвилині — матч полетів повз ворота. На 45-й хвилині у небезпечній позиції опинився Олександр Скляр, але не зміг пробити. Словом, перший тайм — нульовий.

Другий тайм почався з голу ворсклян. На 49-й хвилині полтавці заробили право на штрафний. Євген Павлюк головою замикав подачу, але не зміг. М’яч потрапив до Олександра Скляра, який чи то невдало пробив, чи то прострелив вздовж воріт. Політ м’яча головою підкоригував у ворота Василь Кравець — 1:0.

На диво, цього разу «Ворскла» не вимкнулася після голу і мала чимало нагод для другого голу. Класні нагоди мали Денис Олійник та Олександр Скляр, але не забили. Свій момент — перший за три матчі мав навіть нападник Лопес, але не зумів переграти воротаря.

У підсумку констатуємо — «Ворскла» виграла у «Інгульця» і здобула першу перемогу у 2023 році.

Види спорту:

Футбольні турніри: