«Ворскла» на виїзді здолала «Чорноморець»

Гол Таулянта Сефері приносить полтавцям три очки

Сьогодні в Одесі на стадіоні «Чорноморець» в гості до однойменної команди приїхала полтавська «Ворскла». Одесити під керівництвом Романа Григорчука зробили приблизно те чого чекали від «Ворскли» - тренер з обмеженими ресурсами побудував колектив, налагодив гру і зараз починає конвертувати це в результат. У Віктора Скрипника цього поки не виходить, але у минулому турі «Ворскла» здобула першу перемогу в 2023 році, перегравши «Інгулець», і зараз могла продовжити цю ходу та зрештою розпочати і свій  шлях нагору.

«Чорноморець» - «Ворскла» - 0:1

«Чорноморець»: Паст, Путря, Салюк, Гучек, Брагару, Васильєв, Кузик, Політило (Єрмаков, 46), Бадібанга (Авагімян, 75), Юсов (Войтіховсьикй, 40), Алефіренко.

Головний тренер: Роман Григорчук.

«Ворскла»: Ісенко, Пердубта, Чеснаков, Кравець, Бацула, Павлук, Челядін (Феліпе, 68), Скляр, Степанюк, Олійник (Яворський, 88), Сефері.

Головний тренер: Віктор Скрипник.

Гол: Сефері (86).

Віктор Скрипник у цьому матчі залишив на лаві запасних всіх легіонерів крім Таулятнта Сефері. Місце у воротах зайняв Павло Ісенко. На флангах захисту вийшли Ігор Пердута праворуч та Андрій Бацула ліворуч. В центрі захисту в парі з Володимиром Чеснаковим знову зіграв номінальний лівий захисник Василь Кравець. В центрі поля Віктор Скрипник знову спробував побудувати ромб. Так внизу цієї конструкції опорником розташувався Євген Павлюк. Праворуч та ліворуч – Олександр Скляр та Артем Челядін відповідно. На вершині ромба зіграв Руслан Степанюк. У напад же Віктор Скрипник випустив Таулятна Сефері та досвідченого Дениса Олійника.

Попри очікування, команди не балували глядачів великою кількістю моментів. У першому таймі ворскляни більше контролювали м’яч і на двадцятій хвилині могли відкривати рахунок. Денис Олійник виграв підбір після кутового на правому фланзі й подав до штрафного майданчика на Руслана Степанюка. Руслан головою з вбивчої позиції поцілив у поперечку. М’яч вилетів у боротьбу, але сумбуром ніхто не скористався. Ще один момент «Ворскла» мала на 28-й хвилині Таулянт Сефері пробив в руки Євгенію Пасту.

«Чорноморець» міг покарати «Ворсклу» вже у компенсований арбітром час, але з небезпечним пострілом Ореста Кузика впорався Павло Ісенко. Отож на перерву без голів.

У другому таймі гра дещо вирівнялася в падінні володіння м’ячем, і хоч футболісти динамічно рухалися з м’ячем, та небезпечні моменти все ж були рідкістю. У одеситів можна згадати удар Ілля Путрі зі штрафного на 49-й хвилині з яким впорався Ісенко. У «Ворскли» після перехоплення небезпечно пробивав Руслан Степанюк на 72-й хвилині й тепер виручив вже Паст.

Чим ближче до кінця матчу, тим більше ставало зрозуміло, що долю результату визначить один гол. Він стався і забила його «Ворскла». Полтавці перехопили м’яч на чужій половині, Денис Олійник віддав на Таулятнта Сефері й потягнув за собою суперника. Албанець підлаштувався під удар і точно пробив – 0:1.

Одесити не змогли врятувати матч, тож констатуємо – «Ворскла» здобуває другу перемогу поспіль.

Види спорту:

Футбольні турніри: