«Ворскла» на останніх хвилинах втрачає перемогу над «Рухом»

Безглуздий пенальті на дев’яностій хвилині залишив полтавців без двох очок

Сьогодні у Львові на стадіоні «Україна» полтавська «Ворскла», в рамках 23-го туру УПЛ зіграла проти «Руха». Полтавці приїхали до Львова перемагати та продовжувати вдалу серію. Але «Рух», якому загрожує виліт був проти. А ще проти «Ворскли» говорили кадрові втрати. Команда навіть не набрала повну заявку. Втім, тих хто був у ростері Віктора Скрипника вистачало для того щоб здобути три очки, якби не безглуздий пенальті на останній хвилині.

«Рух» - «Ворскла» - 1:1

«Рух»: Паньків, Роман, Холод, Дідик, Лях, Руніч (Альваренка, 62), Едсон (Підгурський, 66), Таллес (Мисак, 81), Довгий (Притула, 62), Соломон, Климчук.

Головний тренер: Віталій Пономарьов.

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Яворський, Кравець, Бацула, Челядін (Кулаковський, 86), Павлюк, Кане (Рамірес, 90+3), Олійник (Нестеренко, 89), Сефері, Степанюк.

Головний тренер: Віктор Скрипник.

Голи: Климчук (90+2, пен.) - Степанюк (57)

На 90+1 хвилині був вилучений Сергій Яворський (грубе порушення)

Віктор Скрипник був змушений міняти склад, але не міняв схему — 4-2-3-1. Місце у воротах зайняв Павло Ісенко. На правий фланг захисту повернувся Ігор Пердута. У центрі захисту в парі з Василем Кравцем зіграв Сергій Яворський. На лівому краю захищався Андрій Бацула. В опорній зоні вийшли Євген Павлюк та Артем Челядін. Вище під нападником зіграв Денис Олійник. На флангах атаки вийшли Ібрахім Кане праворуч) та Таулянт Сефері ліворуч. На вістрі атаки зіграв Руслан Степанюк.

Експерти говорили про те, що ворсклянам «заважатиме» чуде поле, але у першому таймі цього точно не було помітно. Полтавці забрали м’яч собі та мали кілька разів забивати. На одинадцятій хвилині Таулянт Сефері виборов м’яч на фланзі, пройшов кілька метрів та віддав на Ібрахіма Кане, а малієць з небезпечної позиції пробив повз ворота. На двадцятій хвилині міг забивати Денис Олійник, після його удару головою м’яч по дузі залітав у ворота, але голкіпер «Руха» перевів йог на кутовий. Ще один стовідсотковий момент втратив Артем Челядін — він на 33-й хвилині перехопив м’яч поблизу чужого штрафного майданчика, але вийшовши віч-на-віч з голкіпером, не зумів переграти досвідченого Паньківа.

У господарів можна згадати небезпечний момент на 25-й хвилині — Климчук обікрав суперника на лівому фланзі змістився та пробив з гострого кута — Павло Ісенко перевів удар на кутовий. Отож після першого тайму без голів.

У другому таймі «Ворскла» теж володіла перевагою і це принесло результат. На 57-й хвилині полтавцям вдалася чудова комбінація в кілька дотиків. Євген Павлюк віддав загострювальну передачу на Олійника, Денис віддав на Степанюка, а ато обігрався з Кане, увійшов до штрафного майданчика і точно пробив — 0:1.

Все йшло до четвертої перемоги «Ворскли» поспіль. Але на дев’яностій хвилині, коли Віктор Скрипник вже робив тактичні заміни щоб потягнути час, як Сергій Яворський на рівному місці зніс Юрія Климчука і штрафному майданчику. Арбітр вилучив Яворського та призначив пенальті. Сам «постраждалий» взявся бити пенальті й переграв Ісенка — 1:1. Ніщо не передвіщало біди.

Таким чином замість четвертої перемоги поспіль, «Ворскла» втрачає «свої» два очки У наступному турі до Полтави завітає київське «Динамо».

Види спорту:

Футбольні турніри: