«Ворскла» в Одесі вириває перемогу над «Чорноморцем»

Гол Андрія Бацули приносить полтавцям три очки

Сьогодні в Одесі на стадіоні «Чорноморець» відбувся матч двадцятого туру УПЛ між полтавською «Ворсклою» та місцевим «Чорноморцем». Сергій Долганський приїхав зі своїми підопічними до рідного для себе міста щоб зійтися з місцево командою. Без травмованого Олександра Скляра та дискваліфікованого Ібрахіма Кане полтавська команда збиралася продовжити перемагати після домашньої вікторії з «Вересом». І це вдалося, хоч все вирішилося майже перед фінальним свистком.

«Чорноморець» - «Ворскла» - 0:1

«Чорноморець»: Варакута, Бойчук (Альваренга, 84), Салюк, Гучек, Брагару, Васильєв, Кузик (Зе Гомес, 84), Авагімян, Штогрін, Бадібанга, Ієде (Присяжнюк, 46).

Головний тренер: Роман Григорчук.

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Бацула, Хрипчук, Корнієнко, Сіссоко, Челядін (Павлюк, 67), Крупський (Галас, 89), Мякушко, Степанюк (Толі, 82),

В. о. головного тренера: Сергій Долганський.

Гол: Бацула (90)

Зважаючи на всі кадрові проблеми, «Ворскла» вийшла з певними перестановками. Перед стажем воріт Павлом Ісенком у центрі захисту зіграли Данило Хрипчук та Андрій Бацула. На лівий фланг захисту повернувся Віктор Корнієнко. Праворуч в захисті зіграв Ігор Пердута. В опорній зоні в пару до Самбу Сіссоко вийшов Артем Челядін. Замість Ібрахіма Кане на правий фланг атаки пішов Ілля Крупський. На лівому фланзі півзахисту вийшов Сергій Мякушко. Під єдиним нападником Миколою Ковталюком розташувався Руслан Степанюк.

Саме Руслан мав першу нагоду забити, але після його удару на четвертій хвилині м’яч прилетів до рук Варакути. Загалом, можна сказати що «Ворскла» у першому таймі контролювала гру, але при цьому команди практично не створювали моменти. Найнебезпечніший момент у першій половині стався на 33-й хвилині Сергій Мякушко отримав передачу від партнера, обіграв Бадібангу й не влучив у дальній кут.

Не обійшлося й без суперечливих моментів. На чотирнадцятій хвилині Микола Ковталюк впав у боротьбі із захисником. Арбітр вирішив що Микола домалював падіння й показав Ковталюку жовту картку за симуляцію. На матчі працював VAR і не втрутився, тож — пенальті ніхто не призначав.

Друга половина також почалася з гірчичника за симуляцію. Цього разу в боротьбі з Ігорем Пердутою впав Артур Авагімян. Арбітр був послідовним. Що ж до моментів, то команди ними обмінювалися й грали на рівних.

«Ворсклі» вдалося забити двічі — з офсайду і легально. На 76-й хвилині після помилки захисника пробивав Ілля Крупський. Варакута відбив цей удар. Микола Ковталюк добив м’яч у ворота, але лайнсмен зафіксував положення «поза грою».

На 90-й хвилині стався момент істини. «Ворскла» заробила право на кутовий. Одесити наче відбилися після подачі, але м’яч підхопив Андрій Бацула. Данило Варакута загубив ворота, й Бацула чудовим черпачком закинув м’яч у рамку — 0:1 Не відомо чи це був неточний навіс, чи так і задумано — але це не важливо.

«Ворскла» на виїзді перемагає «Чорноморець» і здобуває другу перемогу поспіль.

Види спорту:

Футбольні турніри: