«Ворскла» вдома розгромно програла «Динамо» в матчі з трьома тривогами

Полтавці не змогли порадувати публіку перемогою.

Сьогодні у Полтаві на стадіоні «Ворскла» ім. О. Бутовського відбувся матч 22-го туру Української прем’єр-ліги між полтавською «Ворсклою» та київським «Динамо». Заради цього Полтавська ОВА майже втричі збільшила квоту на кількість глядачів. Тож у Полтаві мало бути щось схоже на аншлаг, за мірками воєнного часу. З кадровими втратами (Сергій Мякушко, Даниїл Хрипчук, Ігор Пердута дискваліфіковані, Олександр Скляр — травмований) та з нестабільною серією результатів — підопічні Сергія Долганського підійшли до матчу з претендентами на чемпіонство. Здавалося б, «Ворсклі» нічого не світить. Але український футбол вміє дивувати, тож ті 2800 вболівальників могли сподіватися на гарний настрій. Втім, сталося все точно навпаки.

«Ворскла» — «Динамо» — 1:5

«Ворскла»: Ісенко, Корнієнко, Павлюк, Бацула, Крупський, Сіссоко, Толі (Челядін, 49), Феліпе (Ковталюк, 72), Кане, Нестеренко (Глущенко, 67), Степанюк.

В. о. головного тренера: Сергій Долганський.

«Динамо»: Бущан, Тимчик (Караваєв, 80), Попов, Сирота, Дубінчак, Бражко (Біловар, 85), Андрієвський, Кабаєв (Ярмоленко, 65), Шапаренко, Волошин (Діалло, 80), Ванат (Пономаренко, 80).

Головний тренер: Олександр Шовковський.

Голи: Ковталюк (83) — Ванат (30), Бражко (45+2), Шапаренко (48, пен, 73), Ярмоленко (78)

Сергій Долганський був змушений вдатися до змін у старті через велику кількість кадрових втрат. Місце у воротах стабільно зайняв Павло Ісенко. У центрі захисту зіграли Євген Павлюк та Андрій Бацула. На правий фланг захисту вийшов збірник молодіжки Ілля Крупський. Ліворуч в захисті зіграв Віктор Корнієнко. В опорній зоні зіграв Самбу Сіссоко, а вище над ним — Ардіт Толі та Іван Нестеренко. На флангах атаки вийшли Федіпе та Ібрахім Кане. На вістрі — Руслан Степанюк.

Перший серйозний момент у матчі створили гості. На 23-й хвилині небезпечно пробивав Назар Волошин і Павлу Ісенку довелося трохи політати щоб не пустити м’яч у ворота. «Ворскла» відповіла через чотири хвилини. На 27-й хвилині після кутового пробивав Феліпе — вище воріт.

Та все ж кияни змогли відкрити рахунок. На тридцятій хвилині Сирота віддав діагональ через пів поля на хід Ванату. Владислав обробив м’яч в оточенні двох захисників і влучно пробив — 0:1.

«Ворскла» могла тут же відігратися. На правому фланзі пройшла чудова передача на Іллю Крупського, й він віддавав під удар Кане. Ібрахім з вбивчої позиції примудрився пробити у Сироту. А далі була затяжна повітряна тривога, яка тривала близько двох годин. Матч перервався на 38-й хвилині.

Коли команди знову вийшли на поле «Ворскла» кинулася в атаку й мала кілька чудових нагод, але натомість пропустила після стандарту. У компенсований арбітром час Володимир Бражко краще за всіх зорієнтувався у штрафному майданчику і влучно пробив — 0:2.

Після короткої перерви перша ж атака киян також принесла гол. Ардіт Толі у штрафному майданчику збив Владислава Ваната. Арбітр вказав на позначку, й Микола Шапаренко впевнено реалізував пенальті — 0:3. Ардіта Толі тут же поміняли, але від того вже не легше.

«Ворскла» точно награла на гол. Приміром, 73-й хвилині дивом у ворота не влучив Артем Челядін. Після його удару м’яч поцілив у стійку. І тут же полтавці пропустили. Назар Волошин розігнав контратаку лівим флангом, віддав на Миколу Шапаренка й той майстерно перекинув Ісенка — 0:4.

Вже через дві хвилини ворскляни обрізалися й це дозволило Андрію Ярмоленку вийти на Павла Ісенка і знову його перекинути — 0:5.

Через п’ять хвилин «Ворскла» забила заслужений гол, але назвати його голом престижу за такого рахунку важко. Ворскляни розігнали контратаку, яку вдало завершив Микола Ковталюк — 1:5.

У підсумку констатуємо чергову поразку «Ворскли» — цього разу в рідних стінах.

Види спорту:

Футбольні турніри: