«Ворскла» відбирає очки у «Кривбаса»

На реалізовний пенальті Соси ворскляни відповіли голом Степанюка

Сьогодні у Кривому Розі на стадіоні «Гірник» відбувся матч 23-го туру Української прем’єр-ліги між полтавською «Ворсклою» та місцевим «Кривбасом». Команда Юрія Вернидуба наряду з «Поліссям» стали головними сенсаціями першого кола. Але якщо житомирці після зимової перерви пішли на спад, то «Кривбас» і досі претендує на чемпіонство і дратує наших грандів. Нестабільна «Ворскла» в якої перемоги змінюються поразками й навпаки приїхала до «Кривбасу», який стабільно перемагає. Напередодні цього матчу київське «Динамо» втратило очки й «Кривбас» міг цим скористатися й забезпечити собі комфортне друге місце. Але сьогодні «Ворскла» цього не дозволила.

«Кривбас» - «Ворскла» - 1:1

«Кривбас»: Маханьков, Понєдєльнік, Безкоровайний, Стецьков, Дібанго, Бізімана (Микитишин, 46), Вакулко, Кузик (Луньов, 74), Хомченовський (Твердохліб, 87), Соса (Задерака, 46), Кожушко (По, 74).

Головний тренер: Юрій Вернидуб.

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Павлюк, Хрипчук, Корнієнко (Якубу, 72), Сіссоко, Крупський, Кане (Нестеренко, 72), Степанюк (Коджові, 88), Мякушко (Глущенко, 53), Ковталюк (Толі, 53).

Головний тренер: Сергій Долганський.

Голи: Соса (22, пен.) – Степанюк (30).

Сергій Долганський знову зробив кілька важливих змін. В центрі захисту разом з Данилом Хрипчуком зіграв Ігор Пердута. На правому фланзі оборони вийшов Ілля Крупський, ліворуч – Віктор Корнієнко. В опорну зону за відсутності Артема Челядіна, пішов Євген Павлюк, поруч з яким звично розташувався Самбу Сіссоко. На флангах атаки розганяли Ібрахім Кане праворуч та Сергій Мякушко ліворуч. Руслан Степанюк зіграв під нападником, а на вістрі атаки вийшов Микола Ковталюк.

Початок матчу прогнозовано був за господарями. На четвертій хвилині Вакулко вже зумів прийняти м’яч у штрафному майданчику і пробити по воротах. На щастя значно вище. Через хвилину небезпечно прострілював Андрій Понєдєльнік і на щастя для ворсклян, на цю передачу ніхто не відгукнувся. На шістнадцятій хвилині довелося попрацювати Павлу Ісенку – кіпер полтавців врятував ворота після удару того ж Понєдєльніка.

На 21-й хвилині перевага «Кривбасу» втілилася у гол. Олег Кожушко прострілював з лівого флангу і м’яч влучив у руку Данила Хрипчука. Рука була у неприродному положенні, тож арбітр призначив пенальті. Даніль Соса з позначки зумів пробити Павла Ісенка – 1:0.

«Ворскла» забила у першій же своїй атаці. Ібрахім Кане віддавав гостру передачу. Данило Безкоровайний мав перехоплювати цей пас, але помилився і просто сів на шпагат. Так м’яч дійшов до Руслана Степанюка, а той скористався подарунком і майстерно пробив – 1:1.

Після пропущеного голу «Кривбас» дещо знітився і гра вирівнялася. Так і дограли до перерви.

У другому таймі тренери вдалися до замін. Юрій Вернидуб одразу підсилив атаку двома футболістами. «Кривбас» знову почав тиснути зі стартових хвилин і мав кілька моментів. Господарі двічі перевірили на міцність каркас воріт Павла Ісенка. Спочатку на 47-й хвилині після подачі Задераки, у стійку головою пробив Понєдєльнік. Потім – супермомент стався на 63-й хвилині. Хомченовський розстрілював ворота з вбивчої позиції, але м’яч влучив у Віктора Корнієнка, який був у площині воріт, а від того зрикошетив у стійку.

Сергій Долганський теж почав робити заміни. Пристрасті на полі не вщухали, але «Ворсклі» вдавалося стримувати атаки «Кривбаса».

У підсумку констатуємо – «Ворскла» вивозить з Кривого Рогу нічию і відбирає очки у претендента на чемпіонство

Види спорту:

Футбольні турніри: