На результат полтавців вплинула... «географія»?

Призери першого етапу XIV Чемпіонату України зі спортивного боулінгу

У Броварах відбувся перший із 10-ти етапів чемпіонату країни зі спортивного боулінгу 2013/2014, до програми якого входили окремі чемпіонати країни серед команд-двійок і команд-трійок.

Серед такої кількості номінацій полтавці найкраще виступили у першості команд-двійок, в якій боролися аж 48 чоловічих пар. Тут наші земляки фінішували, як кажуть, вище «ватерлінії» — у верхній частині підсумкової таблиці. А ось поборотися за місце у верхній частині турнірної таблиці нашим землякам, напевно, завадила... «географія».

Полтавець Владислав Яловега виступав в одній парі з Вадимом Данилюком (Одеса). Що з цього вийшло? Яловега у парній першості вибиває 1130 кеглів — це один із кращих результатів, а Данилюк лише... 1008 кеглів. У підсумку їхня пара (у сумі двох спортсменів) мала результат — 2138 кеглів і посіла 15-е місце у чемпіонаті країни серед команд-двійок.

Слідом за ними — на 16-му місці — фінішувала пара Владислав Лобач (Полтава) — Олексій Ворон (Дніпропетровськ) з результатом — 2130 кеглів. Тут полтавець вибив 1052, а дніпропетровець — 1078 кеглів.

Чисто полтавська пара Микола Радлинський — В’ячеслав Яловега посіла 23-є місце — 2098 очок, при цьому Радлинський вибив 1080 кеглів, а Яловега — 1018.

Тепер можна лише жалітися з того, що брати Яловеги не грали в одній «двійці». У них, напевно, і настрій був би іншим, і результат. Також можна жалітися, але вже у статистичному аспекті, що в одній двійці не грали, наприклад, полтавці Владислав Яловега (1130 кеглів) і Микола Радлинський (1080). У цьому разі вони б на двох набрали 2210 очок і змогли б фінішувати у чільній десятці.

У фіналі команд-двійок київська пара Юрій Гринник — Олександр Кондратьєв перемогла зіркову пару двох братів з Одеси, які є майстрами спорту міжнародного класу зі спортивного боулінгу в Україні — Михайла та Олександра Калік — 404:372.

Види спорту:

Футбольні турніри: