10 листопада. Полтавські школярі виграли першість України з футболу

Цей день в історії спорту Полтавщини

1932 — У «Джамайка Арені» міста Нью-Йорк, під час свого тривалого перебування у США, наш легендарний земляк, на той час уже 61-річний Іван Піддубний програв у професійному борцівському поєдинку Луїджі Бачігалупі.

1933 — У «Сентрал Спорт Арені» міста Нью-Йорк, під час свого тривалого перебування у США, наш легендарний земляк, на той час уже 62-річний Іван Піддубний Іван Піддубний завершив унічию (переможця не виявлено за лімітом часу — 30 хвилин) професійний борцівський поєдинок з Чарлі Манугеном.

1973 — Полтавська футбольна команда ДЮСШ-1 (тренер — Анатолій Вітков) стала чемпіоном України серед школярів. У фінальному турнірі в Коломиї полтавці впевнено перемогли усіх своїх ровесників, а Іван Шарій став кращим бомбардиром турніру.

2001 — Полтавець Валентин Піддубний у складі «Нефтчі» (Фергана) завоював золоту медаль чемпіонату Узбекистану з футболу.

2001 — Наш земляк Олександр Мелащенко першим серед вихованців полтавського футболу у складі збірної України зіграв відбірковий матч чемпіонату світу з футболу на стадії плей-офф. Того дня у Києві збірна України зіграла внічию зі збірною Німеччини — 1:1, а наш земляк вийшов на поле на 76-й хвилині, замінивши Андрія Воробея.

2006 — Полтавець Максим Кирій став чемпіоном України з кікбоксингу (лоу-кік). У Харкові наш земляк виборов перемогу у ваговій категорії до 81 кг.

2007 — Кременчужанин Антон Пустовіт завоював бронзову медаль Кубка України з велокросу. У Кременчуці наш земляк показав на дистанції час — 47 хвилин 14 секунд.

2011 — Лубенська команда «Райз Максимко» програла у півфіналі Кубка України з футболу серед ветеранів «Аврорі» у Києві — 0:2 (перший матч — 0:0). М’ячі у ворота лубенських ветеранів забили колишні зірки українського футболу Сергій Ребров і Віталій Косовський.

2011 — На дефчемпіонаті (для спортсменів з вадами слуху) України з шашок, який завершився в Івано-Франківську, спортсмени Полтавщини завоювали 5 медалей — 2 золоті — Георгій Яловега і Марта Буровіна (обидва — шашки-100) і 3 срібні — Володимир Мордич (шашки-100), Юрій Верещака і Наталія Овчаренко (обидва — шашки-64).

2013 — Наша землячка Ольга Мазніченко з команди «Орвієто» набрала 22 очка у матчі чемпіонату Італії з баскетболу серед жіночих команд Серії А у грі з «Пріоло».

Види спорту:

Футбольні турніри: