У 2013 році наші земляки встановили 7 рекордів країни!

В активі спортсменів Полтавщини наразі загалом 17 рекордів України з пауерліфтингу, серед яких у 2013 році було встановлено цілих сім!

Чотириразовий чемпіон світу Михайло Буланий на чемпіонаті світу в Ставангері (Норвегія) — 7 листопада — встановив національний рекорд у ваговій категорії до 93 кг у сумі триборства, підкоривши загалом у трьох вправах 982,5 кг.

video.png

Наші землячки встановили три національні рекорди. Катерина Клименко на чемпіонаті світу у Ставангері — 5 листопада — в одній своїй спробі у жимі лежачи встановила одразу два рекорди країни у ваговій категорії до 52 кг — вона підкорила 120,0 кг. Це одночасні рекорди як за програмою триборства, так і в окремій вправі — жимі лежачи, в якому відбуваються незалежні від триборства чемпіонати. А Тамара Стєнкова на юніорському чемпіонаті світу в Кайллінгу (США) — 26 серпня — встановила жіночий рекорд країни (до 47 кг) у присіданні зі штангою, підкоривши у цій вправі вагу 160,0 кг.

Крім того, в активі Тамари Стєнкової — три юніорські рекорди України:у присіданні зі штангою — 160,0 кг (це — й національний рекорд) та два рекорди, які наша землячка встановила 7 травня у Пльзені (Чехія) на чемпіонаті Європи (до 47 кг) — у становій тязі — 162, 5 кг та у сумі триборства — 407,5 кг.

Види спорту:

Футбольні турніри: