Васюк і Педан не допомогли збірній України вийти на чемпіонат світу

Українці у вирішальному матчі кваліфікації до ЧС-2015 у Катарі поступилися на виїзді команді Словенії — 23:35.

Початок матчу видався для підопічних екс-наставника полтавського «Динамо» Андрія Портного, м’яко кажучи, не найкращим. Уже до 11-ї хвилини українці поступалися — 1:5. Словенці жорстко діючи в захисті, а іноді, й навіть поза межами правил, змогли втримати українців у рахунку на відстані 4-5 м’ячів. Лише під кінець першої половини, після реалізованого 7-метрового у виконанні Андрія Васюка, українцям вдалося скоротити відстань до трьох голів — 10:13. Одразу після цього господарі закинули ще один м’яч, а наша команда залишилася в меншості. Саме у грі в меншості стався один із епізодів, який став чи не вирішальним у зустрічі. Словенці розігрували одну з останніх атак — і помилилися. Микола Стецюра перехопив м’яч і втік на побачення з голкіпером суперників. Проте дуель йому програв. Одразу ж пішла відповідь словенців, яка закінчилася ще одним двоххвилинним вилученням для нашого гандболіста. До закінчення тайму господарям вдалося реалізувати подвійну чисельну більшість. Перші тридцять хвилин завершилися за рахунку 15:10 на користь словенців.

Друга половина розпочалася для нашої збірної ще гірше, аніж перша. Після десяти хвилин гри наша команда поступалася вже з рахунком 12:25. Саме після цього стало зрозуміло, що у цьому матчі нашим хлопцям навряд чи вдасться зачепитися бодай за нічию. Словенці раз за разом продовжували розстрілювати нашого голкіпера, а у наших в атаці мало що виходило. Можливо саме через це не витримали нерви у Олександра Шевельова, який у середині тайму вирішив з’ясувати стосунки зі своїми словенським візаві у кулачному бою. Як наслідок, обох гравців вилучили до кінця гри.

video.png

Проте на фінальний результат матчу цей епізод ніяк не вплинув. Словенці довели гру до перемоги — 35:23 і здобули путівку до раунду плей-офф. До речі, останній м’яч у звітному матчі на рахунку гравця «Динамо-Полтава» Андрія Васюка.

Україна не поїде в Катар наступного року, проте наша збірна, незважаючи на брак фінансування та купу організаційних проблем, до останнього билася за путівку на мундіаль. І за це команді Портного — велике спасибі.

Види спорту:

Футбольні турніри: