Абдуліна і Буланий готуються виступити на чемпіонаті світу у Південній Африці

У місті Потчефструм (Південно-Африканська Республіка) 1 червня розпочався ІІ чемпіонат світу з класичного пауерліфтингу (без спеціального екіпіювання), в якому у складі збірної України змагатимуться двоє представників Полтави — Віта Абдуліна і Михайло Буланий.

Чемпіонат у ПАР триватиме по 8 червня включно, адже тут змагатимуться юнаки, юніори, ветерани різних вікових номінацій (до 80 років включно), чоловіки та жінки.

Першою серед наших земляків у Потчефструмі стартуватиме Віта Абдуліна, яка 5 червня змагатиметься серед жінок вагової категорії до 57 кг (14 учасниць). Згідно із старт-листом цієї номінації, Віта Абдуліна задекларувала свій прогнозований результат у триборстві — 370,0 кг. Це — шостий результат — за попередніми деклараціями — у цій ваговій категорії. Вищі від нашої землячки стартові показники тут задекларували: Інна Філімонова (Росія) — 430,0 кг; Роза Кастро (Еквадор) — 412,5 кг; Ху-Чун Ву (Тайвань) — 385,0 кг; Джессіка Венедетто (Канада) — 375,0 кг та Юлія Вавилова (Росія) — 375,0 кг.

Чотириразовий чемпіон світу з пауерліфтингу із застосуванням спеціального екіпіювання полтавець Михайло Буланий змагатиметься у ПАР на чемпіонаті з класичного пауерліфтингу (без застосування спецекіпіювання) у категорії до 93 кг, в якій він вийде на старт 7 червня. Тут змагатимуться 12 учасників, серед яких стартова декларація Буланого є третьою з прогнозом у сумі триборства — 780,0 кг (цікаво, що це на понад 200 кілограмів менше, ніж Буланий реально підкорює в іншому пауерліфтингу — із застосуванням спецекіпіювання). Більше нашого земляка у цій вазі свій прогноз у ПАР задекларували лише Кшиштоф Вербицькі (Польща) — 810,0 кг та Томас Мартін (Велика Британія) — 785,0 кг.

video.png

Як вважають фахівці, стартові декларації учасників змагань з пауерліфтингу, які є обов’язковим «атрибутом» заявки на участь у змаганнях, інколи можуть бути спеціально як завищеними, так і заниженими. У принципі, саме із офіційних заявок уже й розпочинається боротьба на чемпіонаті: одні учасники хочуть «залякати» своєю силою всіх суперників, інші, навпаки, декларують набагато менше, щоб їхні головні конкуренти не звертали на них уваги.

Види спорту:

Футбольні турніри: