Ярослав Ткач завоював «бронзу» юнацького чемпіонату країни

В Одесі завершився чемпіонат України зі скелелазіння серед юніорів, юніорок, юнаків та дівчат у класі «трудність», в якому кременчужанин Ярослав Ткач завоював бронзову медаль серед юнаків 2001-2002 років народження.

Наш земляк продемонстрував величезну волю до перемоги у першості, в якій змагалися 14 учасників. За підсумками проходження першої висотної траси він мав 6,00 балів, другої — 4,00 бали. Підсумковий бал перших двох трас, після яких визначалася п’ятірка фіналістів, у Ярослава Ткача був — 4,90. Кременчужанин пройшов до фіналу якраз із п’ятої, останньої позиції. Мало хто вірив, що він стане призером, адже чотири інші фіналісти мали кращий — однаковий бал — по 3,46 і кожен із них розраховував на нагороду. Однак у фіналі Ярослав Ткач продемонстрував феноменальні можливості й отримав оцінку — 26+. Вона й гарантувала кременчужанину бронзову нагороду.

Тут чемпіоном країни став Михайло Ткачов (Дніпропетровськ), який у фіналі заробив найвищу оцінку — «Топ». «Срібло» дісталося Леоніду Осадчому (Харків), у якого у фіналі також була оцінка 26+. Двоє інших фіналістів отримали оцінку по 20+ і залишилися за межами призерів.

Серед юнаків 1997-1998 років народження кременчужанин Степан Ківшик посів 11-е місце.

Загалом в Одесі змагання відбувалися у восьми номінаціях: по чотири вікові номінації в юнаків і дівчат. Кременчужани виступили лише у двох вікових номінаціях, але їхнього виступу вистачило, щоб збірна Полтавської області у командній першості фінішувала на 11-му місці.

Там же, в Одесі, одночасно з чемпіонатом зі скелелазіння на трудність, відбувся і всеукраїнський турнір в іншому класі — «швидкість». У швидкості долання висоти Ярослав Ткач у своїй віковій номінації був першим, а Степан Ківшик — четвертим.

Види спорту:

Футбольні турніри: