Чемпіонат області: СК «Полтава» втрачає очки, але зберігає лідерство

ФК «Лубни» — ФК «Рокита»

Вчора стартувало друге коло чемпіонату Полтавщини з футболу серед команд вищої ліги. І, безперечно, головним протистоянням туру був поєдинок у Полтаві.

СК «Полтава» — ФК «Глобине» — 2:2.

Цікавий та видовищний матч завершився з нічийним результатом. Полтавці забили швидкий гол — фантастичний за красою удар у дальній верхній кут воріт Чумака наніс Юрій Фоменко. Далі, володіючи значною перевагою, господарі поля принаймні тричі «пробачили» команду Сергія Мурадяна, не забиваючи з чудових позицій. А досвідчені гості скористалися чи не єдиною помилкою полтавців в обороні до перерви — Кирило Смирнов влучно пробив у ближній кут. А після перерви своє вагоме слово сказав «джокер» гостей Антон Оганесов. Форвард вийшов на заміну та завершив одну з нечисленних контратак глобинської команди. До самого фінального свистка миргородської бригади арбітрів полтавці шукали шляхи до воріт гостей — і знайшли вже у компенсований час. Господарям вдалося звести внічию цей важливий матч завдяки стандарту, на який чудово відгукнувся 17-річний Дмитро Щербак — 2:2.

ДЮФШ ФК «Ворскла» — «Олімпія» (Савинці) — 0:2.

У цьому поєдинку перевага була на боці гостей, а голами у ворота юних ворсклян відзначилися Олександр Диндіков і Анатолій Ситник.

«Фламінго» (Комсомольськ) — ФК «Шишаки» — 3:1.

Послаблений у другому колі клуб «Шишаки» не зумів протистояти одній із кращих команд області. У комсомольчан дублем відзначився Антон Кухта.

«Колос» (Дмитрівка) — ФК «Карлівка» — 0:1.

Результат цього протистояння міг бути й іншим, проте перемогу святкували гості завдяки влучному удару на 21-й хвилині гри карлівчанина Олега Марковця.

ФК «Лубни» — ФК «Рокита» — 0:1.

У складі гостей грали колишні футболісті «Нового життя» і ФК «Шишаки» Руслан Ткаченко і Сергій Гриценко. Останній наразі є кращим бомбардиром вищолігового чемпіонату області. Відзначимо, що перед матчем вшанували ювіляра — наставнику ФК «Лубни» Анатолію Гришановичу саме цього дня виповнилося 50 років. Молода лубенська команда не знітилася і давала гідну відсіч атакам суперника. Все вирішив один-єдиний гол Михайла Прядка, який на початку зустрічі пройшов сам до воріт господарів і завдав потужного та влучного удару. Далі гравці обох команд прагнули добитися позитивного для себе результату, але більше пощастило гостям, яким вдалося втримати мінімальну перемогу.

Становище лідерів: СК Полтава - 26 очок, Фламінго, Олімпія - по 25, Глобине - 22.

Види спорту:

Футбольні турніри: