Чемпіонат Полтавщини: лідер змінився, та чи надовго?

Олімпія - ФК Лубни

На футбольних ролях Полтавщини вчора були зіграні матчі 13-го туру серед команд вищої ліги. Після нічийних поєдинків за участю лідерів - СК «Полтава» і «Фламінго», одноосібним лідером стала «Олімпія».

ФК «Глобине» - «Нове Життя» (Андріївка) - 2:2. Перше коло - 6:1.

Це був один із центральних матчів туру, в якому боротьбу вели дуже сильні за складом команди. Підсумок цього протистояння можна назвати «бойовою нічиєю». Господарі не втримали перевагу, хоча вели у рахунку - 2:0 (Смирнов 7, Гребинюк 21). Антон Ткаченко до перерви один гол відіграв, а досвідчений Олександр Мелащенко сказав своє вагоме слово вже у компенсований арбітром час.

ФК «Рокита» - СК «Полтава» - 1:1. Перше коло - 1:2.

І в цьому матчі зустрілися дві команди, які у другому колі мають вирішувати серйозні завдання. Рахунок у зустрічі відкрив ударом головою Михайло Прядко. Але лідери чемпіонату ще до перерви зуміли відігратися і звести не простий для них матч до нічиєї. Гол провів Дмитро Куімов після блискучої контратаки і чудової передачі від Олександра Щочки. Після перерви на полі було дуже багато боротьби - і обмаль моментів.

ФК «Шишаки» - ДЮФШ ФК «Ворскла» (Полтава) - 1:0. Перше коло - 3:0.

Господарі зуміли перемогли юних полтавців з мінімальним рахунком. На останній хвилині першого тайму відзначився Ярослав Борідко.

«Олімпія» (Савинці) – ФК «Лубни» - 1:0. Перше коло - 1:1.

Протягом всього поєдинку молоді лубенці гідно протистояли досвідченим гостям. Доля матчу вирішилася на 55-й хвилині, коли полтавський арбітр Дмитро Потькало призначив сумнівний пенальті у ворота гостей. Його чітко виконав Олександр Диндіков. Ось як коротко прокоментував підсумок матчу лубенський тренер Анатолій Гришанович: "Вже другий матч поспіль арбітри не дають моїй молодій команді нормально грати проти сильних суперників. І в цій грі спостерігалися некваліфіковані дії полтавського судді, який був на стороні господарів. Це було видно всім присутнім на матчі. І які висновки зроблять юні гравці моєї команди? Чи захочуть вони далі нормально тренуватися і грати? Від таких дій арбітрів страждає весь футбол Полтавщини. До чого ми йдемо?.."

«Карлівка» - «Фламінго» (Комсомольськ) - 3:3. Перше коло - 1:3.

Один із претендентів на «золото» чемпіонату не зміг обіграти аутсайдера змагань, який, щоправда, підсилив свій склад у другому колі. Господарі за 7 хвилин до завершення матчу перемагали зіркових гостей із рахунком 3:2. Але наприкінці зустрічі «Фламінго» зрівняв рахунок із пенальті. У складі карлівчан голами відзначилися Сергій Дяченко, Сергій Ярош і Дмитро Гостєв, у гостей дубль на рахунку Олексія Топора (один із голів він забив із пенальті), ще один м’яч провів Антон Кухта.

У наступному турі на уболівальників чекає один із головних матчів сезону: СК "Полтава" - "Олімпія". Гра відбудеться на новій базі ФК "Полтава" у Копилах 30 серпня. Початок - о 17 годині.

Становище лідерів: Олімпія - 28, СК Полтава - 27, Фламінго - 26, Глобине - 23.

Види спорту:

Футбольні турніри: