Максим Городинець стартував, Хабаров і Токарєва — на підході

На об’єднаному чемпіонаті світу зі стрільби (в усіх видах стрілецького спорту), який триває у Гранаді (Іспанія), 13 вересня розпочали свої виступи представники Полтавщини.

Першим серед них стартував Максим Городинець — він у першості юніорів виступив у першому підході у швидкострільному пістолеті (дистанція — 25 метрів). Городинець загалом вибив 280 очок із 300 можливих і посідає поки що 13 місце у цій вправі, де змагаються 30 учасників. У першій серії (постріл через кожні 8 секунд) наш земляк вибив 95 очок, у другій серії (6 секунд) — 97 очок, у третій серії (4 секунди) — 88 очок. Після двох серій (8 і 6 секунд) наш земляк був лідером, але у 4-секундній серії він забагато втратив.

Цікаво, що Максим Городинець разом із іншим українцем — Павлом Крепостняком після першого підходу мають однакові результати — по 280 очок, тут за додатковими показниками Крепостняк йде 12-м. Після першого підходу у цій стрілецькій вправі до трійки лідерів вийшли представники азіатських країн: Тяньшу Цанг (Китай) — 289 очок, Джангву Парк (Корея) — 287 і Хеюнь Цао (Китай) — 286 очок.

14 вересня юніори змагатимуться у другому підході у швидкострільному пістолеті. Перед другим підходом і Крепостняк, і Городинець «відстають» від 8-го, фінального місця лише на 4 очка. А 15 вересня вісімка кращих визначить переможців у фіналі.

Також 14 вересня у Гранаді стартує наш земляк Олексій Хабаров, який виступить в юніорській кваліфікації зі стрільби з пневматичної гвинтівки (дистанція — 10 метрів).

А 15 вересня студентка Полтавського техуніверситету Дар’я Токарєва виступить в Іспанії в юніорській першості зі стендової стрільби у номінації Skeet (круглий стенд).

Види спорту:

Футбольні турніри: