Юрій Гладир зіграє у чвертьфіналі Кубка ЄКВ

Юрій Гладир (№ 8, крайній праворуч) атакує у Фінляндії

У волейбольних єврокубкових турнірах настала новорічна пауза , продовження клубних змагань відбуватиметься вже у січні 2015 року.

Наступного року в єврокубках гратимуть двоє наших земляків, які виступають у складах команд польської елітної Плюс-ліги — Юрій Гладир і Денис Каліберда.

В 1/8 фіналу Кубка ЄКВ (Європейської конфедерації волейболу) команда Юрія Гладиря ЗАКСА (Кендзьжин-Козлє) програла матч-відповідь на виїзді «ВаЛеПа» (Састамала, Фінляндія) — 2:3 (у першій грі на своєму майданчику поляки перемогли — 3:1). Поразка на виїзді перетворилася на «домашню заготівку». Поляки виграли дві перші партії (25:23 і 25:22) і гарантували собі місце у наступному раунді. Інші три партії — на задоволення місцевих глядачів — виграли фінські волейболісти. У цьому матчі наш земляк Юрій Гладир набрав 8 очок.

В 1/4 фіналу Головної фази Кубка ЄКВ команда Гладиря гратиме з турецьким клубом «Аркаш» (Ізмір). Потім відбуватиметься інша стадія чвертьфіналів — 1/4 фіналу Челендж фази, в якій до чотирьох кращих команд Кубка ЄКВ приєднаються чотири невдахи Ліги чемпіонів. А вже після цього відбудеться Фінальна частина Кубка ЄКВ, яка триватиме з 24 березня по 11 квітня 2015 року. Тут буде зіграно два півфінали (домашній матч і гра на виїзді) та фінал (домашній матч і гра на виїзді).

У той же час команда іншого нашого земляка — Дениса Каліберди — «Ястржебські Вегіль» (Ястшембе-Здруй, Польща) у 4-му турі групового раунду Ліги чемпіонів програла в Новосибірську тамтешньому «Локомотиву» — 0:3 і продовжує посідати 2-е місце у групі В. У Лізі чемпіонів (7 груп) не кожне 2-е місце забезпечить вихід до наступного раунду — Плей-офф 12-ти. Туди потраплять переможці всіх 7-ми груп і 5 команд, які матимуть кращі показники серед тих, які посядуть другі місця у 7-ми групах.

Поки що вихід до Плей-офф 12-ти для команди Дениса Каліберди є проблематичним. Поразка в Новосибірську засвідчила, що поляки вже не стануть переможцями групи В (у «Локомотива» — 12 очок, у «Ястржебські Вегіль» — 6 очок і дві поразки від новосибірців). А за два тури до закінчення групового раунду команда Каліберди поки що не потрапляє до п’ятірки кращих серед тих, що посідають другі місця у 7-ми групах, перебуваючи у цьому заочному протистоянні на 6-й позиції. Залишається тільки один вихід — здобувати 3-очкові перемоги у двох заключних турах групового раунду, у матчах з «Марек Юніон» (Дупниця, Болгарія) — на виїзді та «КАІ Теруель» (Іспанія) — на своєму майданчику. В іншому разі може статися так, що Денис Каліберда зустрінеться в очному протистоянні зі своїм земляком Юрієм Гладирем хіба що у матчах Кубка ЄКВ.

Види спорту:

Футбольні турніри: