Чемпіонат Полтавщини виграли харків’яни

Переможці жіночої першості в Полтаві

У Полтаві відбувся відкритий чемпіонат області з боулдерінгу (своєрідного гірського спринту у закритих приміщеннях), який перетворився на представницький всеукраїнський турнір за участі майстрів спорту з інших міст країни. За такої високої конкуренції альпіністи Полтавщини, на жаль, не змогли пробитися до шістки фіналістів у першостях як серед чоловіків, так і серед жінок.

У першості чоловіків розгорнулася запекла боротьба, яка принесла несподіванку у фіналі. Після кваліфікації лідерами були майстер спорту з Києва Сергій Карпін і кандидат у майстри з Харкова Микола Силевич — вони обидва мали по 1160 пунктів. У фіналі переміг харків’янин Силевич. А ось бронзовим призером став харків’янин Денис Коржов, який після кваліфікації був лише 6-м (721 очко) і відставав від 3-го місця у кваліфікації, яке посідав Олег Коваль (Харків) — на понад 400 пунктів (1145). Кращим серед наших земляків у чемпіонаті Полтавщини з боулдерінгу був Владислав Козаченко (Гадяч), який фінішував на підсумковому 7-му місці (658 пунктів), йому не вистачило менше півсотні пунктів, щоб увійти до шістки фіналістів.

У жіночому чемпіонаті Полтавщини з боулдерінгу до шістки фіналісток вийшли виключно представниці Харкова. Тут упевнено перемогла майстер спорту Валерія Лещенко, яка вже у кваліфікації набрала 858 пунктів. Але й тут фінал не обійшовся без сюрпризів — срібною призеркою стала Анна Костирко, яка після кваліфікації була третьої, а бронзовою призеркою — Дар’я Коварж (кваліфікацію вона завершила другою). Кращою серед наших землячок виявилася юна, 14-річна полтавка Тетяна Кононенко — вона фінішувала на 12-му місці, набравши у кваліфікації 20,0 пункти.

Переможці чоловічої першості в ПолтавіПереможці чоловічої першості в Полтаві

Нічого дивного у перемогах харків’ян у чемпіонаті Полтавщини не має. Адже харківська школа альпінізму є провідною в Україні — в усіх номінаціях альпіністського спорту — від підкорення захмарних гірських вершин — 8-тисячників, до «кімнатного» боулдерінгу. У Харкові існують чудові скеледроми як на відкритому повітрі, так і в закритих приміщеннях, на яких представники Полтавщини виступають, на жаль, не часто.

Види спорту:

Футбольні турніри: