Богдан Головатий втратив у Буковелі чемпіонський пояс

Богдан Головатий

14 лютого у Буковелі відбувся 4-й тур Кубка України з фрі-файту у дивізіоні «Еліта» (розділ ММА) — «Кубок Буковеля», в програмі якого пройшов перший Гранд-фінал 5-го сезону — у ваговій категорії до 61,2 кг.

У ньому — серед квартету найкращих бійців — наш земляк Богдан Головатий захищав свій чемпіонський пояс, яким він заволодів у Буковелі у 2014 році. Напередодні Гранд-фіналу у ньому відбулися зміни — Юрія Босого (Тернопіль), який захворів, замінив ще один наш земляк із Комсомольська Вадим Сергієнко, який отримав це право згідно з рейтинг-листом. Таким чином у першому цьогорічному Гранд-фіналі у Буковелі (до 61,2 кг) виступали по двоє представників Комсомольська і Харкова.

На жаль, наші земляки програли два півфінальні поєдинки цього Гранд-фіналу. Ще діючий володар чемпіонського поясу Богдан Головатий програв Олександру Лунзі — за рішенням арбітрів, а Вадим Сергієнко програв Денису Бондарю технічним нокаутом. У «харківському дербі» вирішального поєдинку Гранд-фіналу Олександр Лунга переміг Дениса Бондаря й став володарем чемпіонського пояса, який раніше належав Богдану Головатому.

Не пощастило нашим землякам й в останньому турі відбору до Гранд-фіналу у ваговій категорії до 65,8 кг, в якій також виступали двоє представників Комсомольська. Тут у півфіналах Артем Городинець програв Андрію Лєжнєву (Дніпропетровськ), а Артем Таньшин переміг Віктора Безпалька (Тернопіль). Однак у фіналі 4-го туру Кубка України (до 65,8 кг) наш земляк Таньшин програв Лєжнєву і єдину перепустку до Гранд-фіналу у ваговій категорії до 65,8 кг отримав представник Дніпропетровська.

На черзі — завершальний тур 5-го сезону Кубка України з фрі-файту у дивізіоні «Еліта» (розділ ММА) — Гранд-фінали у п’яти вагових категоріях (до 65,8 кг, до 70,3 кг, до 77,1 кг, до 83,9 кг і понад 89 кг), які відбуватимуться у Буковелі 7 березня. На цій вирішальній стадії змагань у боротьбі за чемпіонські пояси виступатиме лише один представник Полтавщини — Іван Загубинога з Комсомольська. Він зміг пробитися до Гранд-фіналу, перемігши у 3-му турі відбору (31 січня). Суперниками нашого земляка у квартеті претендентів на чемпіонський пояс (до 77,1 кг) будуть: Микола Гринчук (Тернопільська обл.), Олег Глянцев (Сумська обл.) і Олексій Валівахін (Дніпропетровська обл.).

Види спорту:

Футбольні турніри: