Ольга Мазніченко дарує «Пармі» шанс у боротьбі за плей-офф

У матчі 20-го туру чемпіонату Італії серед жіночих команд Серії А «Парма», де грає наша землячка Ольга Мазніченко, здобула сенсаційну перемогу на виїзді над командою «Батіпалья» — 91:84 (основний час — 75:75, овертайм — 16:9).

Ольга Мазніченко була кращою у складі «Парми» — вона набрала 24 очка (плюс 6 підбирань і одна результативна передача). Це вже 9-та гра у цьогорічному регулярному чемпіонаті Італії, в якій наша землячка стала кращим снайпером «Парми». Другий результат у грі з «Батіпальєю» у складі пармезанок мала американка Кристина Кларк — 22 очка.

Останній матч для «Парми» мав величезне значення, адже суперником команди Ольги Мазніченко була команда, яка посідала 8-е місце у Серії А (14 команд) — «Батіпалья» (9 перемог). Саме 8-е місце за підсумками регулярного чемпіонату гарантує участь у плей-офф (з чвертьфіналу). «Парма» перед останньою грою мала лише 5 перемог. Отже, якби «Парма» програла, то 8-ма у таблиці «Батіпалья» вже мала би 10 перемог, а «Парма» було би вдвічі менше. Відіграти дефіцит у 5 перемог у 6-ти заключних турах було би, звісно, неможливо. Остання перемога «Парми» скоротила відстань від останньої межі плей-офф до трьох перемог. У команди Ольги Мазніченко з’явилася надія у боротьбі за вихід до чвертьфіналу плей-офф італійської Серії А. Поки що тільки надія. Бо відіграти навіть таке відставання на фініші регулярного чемпіонату дуже важко, особливо тоді, коли у 5-ти наступних матчах із 6-ти «Парма» гратиме з командами, які знаходяться на вищих від неї позиціях у турнірній таблиці. Й зараз вихід «Парми» до плей-офф (вісімки кращих) виглядає, як фантастика. Але все може бути...

У наступному турі «Парма», яка поки залишається на 11-му місці (6 перемог, 13 поразок) прийматиме на своєму майданчику «Венецію», яка наразі йде 4-ю (13 перемог, 7 поразок).

Види спорту:

Футбольні турніри: