Євген Савєта завоював «золото» молодіжного чемпіонату країни

У Миколаєві завершився молодіжний (до 23 років) чемпіонат України з греко-римської боротьби, в якому Євген Савєта (Полтавська-Донецька обл.) завоював золоту медаль у ваговій категорії до 98 кг.

Євген Савєта у Миколаєві переміг усіх своїх суперників, вигравши фінальний поєдинок у Зелімхана Дзігасова (Київ). Чемпіон з другої половини минулого року почав представляти на національній арені дві області — Донецьку, яку представляв і раніше, і Полтавську. Це вже друга перемога Євгена Савєти, яку він здобув за дві області. Перша була наприкінці 2014 року, коли він у Рівному переміг у «перехідному» (юніорсько-молодіжному) чемпіонаті України.

Молодіжний чемпіонат України, який щойно завершився в Миколаєві, був відбірковим для участі в чемпіонаті Європи, який відбуватиметься 28-29 березня у Варшаві (Польща). Тож наш земляк успішно пройшов цей відбір. Не зважаючи на свій молодий вік, Євген Савєта має великі успіхи й на міжнародній арені. Так, в останньому рейтингу UWW (Об’єднаного світу боротьби) — на початок лютого 2015 року — Савєта серед представників греко-римської боротьби перебуває на 16-й позиції серед борців вагової категорії до 98 кг. Тут до трійки світових лідерів уходять: Артур Алексанян (Вірменія), Олівер Хасслер (Німеччина) і Ченк Ілдем (Туреччина).

Види спорту:

Футбольні турніри: