Земляки невдало виступили на етапі Кубка Європи

28 лютого троє представників Полтавщини у складах збірної України виступили на етапі Кубка Європи з дзюдо — тут всі п’ять поєдинків за участю наших земляків (2 перемоги і 3 поразки) завершувалися «іпоном» — найвищою оцінкою у дзюдо, яка демонструє повний контроль одного із борців над своїм суперником.

У Празі (Чехія) на етапі жіночого Кубка Європи Єлизавета Каланіна (понад 78 кг) уже в першому турі програла (за 3 хвилини 52 секунди) Гюльжан Іссановій (Казахстан). У Празі у цій ваговій категорії перемогла Катаржина Фурманек (Польща), яка у півфіналі виграла у представниці Кореї, а у фіналі — у суперниці з Китаю. Цікаво, що у другому турі Єлизавета Каланіна (якби вона спочатку перемогла суперницю з Казахстану) могла б зустрітися саме з Катаржиною Фурманек.

У Варшаві (Польща) на етапі чоловічого Кубка Європи 28 лютого виступили двоє з трьох представників Полтавщини. Андрій Кушков у ваговій категорії до 66 кг (35 учасників) у першому турі переміг Дієго Крессі (Італія) — за 49 секунд, у другому турі програв Фелісіану Орі (Угорщина) — за 20 секунд. У цій категорії переміг представник Азії — Баул Ан (Корея).

Дмитро Канівець у категорії до 73 кг (45 учасників) у першому турі переміг Армана Макамбетова (Казахстан) — за 4 хвилини 39 секунд, у другому турі програв Хасану Ванліоглу (Туреччина) — за 3 хвилини 46 секунд. Тут сильнішим також став представник Азії — Одбаяр Ганбаатар (Монголія).

1 березня у Варшаві виступить ще один наш земляк Віталій Попович — у ваговій категорії до 81 кг (46 учасників) його суперником у першому турі буде Рінат Ібрагімов (Казахстан), який двічі був бронзовим призером світових Гран-Прі 2011 року (Абу-Дабі) і 2013 року (Улан-Батор) і посідав 5-е місце на чемпіонаті світу 2011 року в Парижі.

Види спорту:

Футбольні турніри: