Іван Катков гратиме на чемпіонаті світу в Китаї

Іван Катков

Федерація настільного тенісу України визначила склад національної збірної, яка 26 квітня — 3 травня виступатиме на особистому чемпіонаті світу в Сучжоу (Китай).

До складу збірної України увійшов полтавець, майстер спорту міжнародного класу Іван Катков, який щойно завоював чотири медалі на особисто-командному чемпіонаті України у Жовкві, про що «ПС» уже повідомляла своїх читачів. Разом із нашим земляком у складі вітчизняної збірної на чемпіонаті світу в Китаї також виступатимуть: натуралізований китаєць Коу Лей (Донецька обл.), Ярослав Жмуденко (Черкаська обл.), резервний — Олександр Дідух (Чернігівська-Львівська обл.), Маргарита Песоцька (Київ), Тетяна Біленко і Ганна Гапонова (обидві — Харківська обл.), резервна — Ганна Фарладанська (Одеська обл.).

Склад чоловічої збірної залишається тим же, що й минулого року, коли українці дебютували в Суперлізі командного чемпіонату світу (топ-24) в Японії і закріпилися в ній, посівши 15-е місце, а потім чоловіча збірна України увійшла до Суперліги командного чемпіонату Європи (топ-16).

Наразі у всесвітньому рейтингу ITTF (Міжнародної федерації настільного тенісу) полтавець Іван Катков перебуває на 153-й позиції серед чоловіків, у нього — 1841 пункт. У всесвітньому рейтингу ITTF Іван Катков перебуває з лютого 2006 року — тоді вперше він з’явився там на 275-й позиції (1026 пунктів). З того часу найкращим досягненням Івана Каткова у всесвітньому рейтингу була 142-а позиція — у листопаді 2014 року (1885 пунктів). Кращим серед українців на цей момент (березень-2015) у всесвітньому рейтингу є натуралізований китаєць Коу Лей, він перебуває на 67-й позиції (2136 пунктів).

До цьогорічного всесвітнього рейтингу Івана Каткова увійшли результати його матчів у турнірі серії ITTF World Tour — Угорщина-Оупен, там Іван Катков 28-29 січня у Будапешті переміг в особистому розряді Давида Сердароглу (Асвтрія) — 4:1, Мартіна Аллегро (Бельгія) — 4:2 і програв Мехді Боллюссі (Франція) — 3:4 (тут полтавець вигравав — 2:1 і 3:2, але у підсумку поступився — 3:4).

Якби Катков переміг француза у Будапешті, то зміг би знову повернутися до топ-150 світового рейтингу. Але будемо сподіватися, що повернення туди нашого земляка відбудеться вже після китайського чемпіонату.

Як свідчить офіційний сайт ITTF, у Китаї за програмою особистого чемпіонату світу розіграють 5 комплектів медалей: в особистому розряді серед чоловіків (офіційна назва першості — Сент-Брайд Вайз), жіночому особистому розряді (офіційна назва першості — Дж. Гейст Приз), чоловічому парному розряді (офіційна назва першості — Кубок Ірану), жіночому парному розряді (W. J. Pope Trophy) і міксті — змішаному розряді (Приз Гайдушека).

У Сучжоу першими визначаться чемпіони світу у міксті (змішаному розряді) — 1 травня, наступного дня, 2 травня, стануть відомі чемпіони світу у жіночому особистому і чоловічому парному розрядах. В останній день змагань, 3 травня, визначаться чемпіони світу у жіночому парному і чоловічому особистому розрядах.

Види спорту:

Футбольні турніри: