Іван Іванов: «Розпочну сезон у Кейптауні, далі — Йокогама, Лондон і Баку»

Триатлоніст Іван Іванов

Іван Іванов із Комсомольська, як відомо, є одним із лідерів збірної України з триатлону. Про підготовку до змагального року, а також шанси нашої команди на Європейських іграх та перспективу виступу під прапором іншої країни він розповів прес-службі ФТУ.

— Іване, розкажи, де саме ти готуєшся до сезону і як проходить підготовка?

— Наразі я в Києві, а весь січень і лютий я пропрацював на Кіпрі, де виконував планову підготовку до нового сезону. Загалом, напрацьовував форму дуже плідно.

— Багато українських спортсменів із різних видів спорту вже змінили громадянство через ситуацію в країні, в тому числі стали росіянами. Чи надходять тобі пропозиції змінити паспорт?

— Дуже сумно, що багато талановитих спортсмени виїжджають з країни через складну ситуацію. Людина шукає де краще, і тих, хто їде, можна зрозуміти... Особисто мені пропозиції не надходили. Та я і не планую нікуди переїжджати! З оптимізмом і надією дивлюся в майбутнє, все у нас буде добре!

— Влітку ти виступатимеш на перших Європейських іграх. Для українських триатлетів це непогана можливість заявити про себе, чи не так?

— Дуже серйозний і цікавий старт. Змагання такого рівня — це завжди виклик, не сказав би, що там конкуренція менша. За рівнем, це буде як один з етапів Світової серії. Тож, доведеться попітніти!

— Чи є шанси в українців потрапити до ТОП-10?

— У кожного з нас трьох є всі шанси. Всі сильні!

— Багато триатлетів, у тому числі українських пробують власні сили в IRONMAN (це — своєрідний супертриатлон: плавання — 3,86 км, велогонка — 180,25 кг, біг — марафон 42 км 195 м — прим. «ПС»). Тобі цікава ця дисципліна?

— Дисципліна цікава, але пробувати себе в ній поки що не планую. У мене щільний змагальний графік цього року, до того ж підготовка, відбір на Олімпійські ігри 2016 року в Ріо-де-Жанейро. Однак, не виключено, що я спробую свої сили в IRONMAN у майбутньому!

— Де плануєш починати змагальний 2015 рік?

— Стартувати я планував уже з березня. Але в силу певних обставин, які від мене не залежать, сподіваюся почати сезон 26 квітня у Кейптауні (ПАР), де відбуватиметься 4-й етап WTS (Світової серії триатлону). Потім — Йокогама (17 травня — 5-й етап WTS), Лондон (31 травня — 6-й етап WTS) і Баку (14 червня — перші Європейські ігри).

Види спорту:

Футбольні турніри: