Гендиректор УПЛ: «Гірник-Спорт» у Прем’єр-лізі це лише плітки

Петро Іванов, Гендиректор УПЛ

Керівництво Прем’єр-ліги України розповіло про те, яким має бути наступний сезон УПЛ

Довкола того, яким буде наступний сезон в українській Прем’єр-лізі точиться багато пліток та домислів. Незрозуміло скільки команд візьме участь у наступному розіграші УПЛ, і яким буде формат змагань. Також різні версії звучать і щодо того, хто покине елітний дивізіон і хто до нього приєднається. Таким чином ті ж чутки говорять про те, що в перспективі до команд УПЛ може приєднатися і ще один клуб з Полтавщини «Гірник-Спорт». Деякі національні спортивні ЗМІ опублікували інформацію, про те що у разі збільшення кількості команд УПЛ до 16-ти і об’єднання донецького «Металурга» і дніпродзержинської «Сталі», до елітного дивізіону може приєднатися команда з Комсомольська. І 16 команд у Прем’єр-лізі, і об’єднання «Металурга» і «Сталі» наразі курсують серед футбольної спільноти на рівні «сарафанного» радіо, тому ми вирішили дізнатися про ситуацію у самих фігурантів. У прес-службі дніпродзержинської «Сталі» нам відказали, що інформацією про начебто об’єднання з донецьким колективом не володіють. «Металург» теж жодних даних не надав. З приводу збільшення кількості команд УПЛ до 16 ми звернулися до генерального директора Прем’єр-Ліги Петра Іванова:

— Я не знаю, хто розповсюджує такі чутки. Юридично ми зараз маємо 14 учасників Прем’єр-ліги. Маріупольський «Іллічівець» з неї вилетів, на його місці гратиме ПФК «Олександрія». Наразі питання про зміну кількості команд у вищому ешелоні навіть не піднімається.

У одному з інтерв’ю президент ФК «Гірник-Спорт» заявив, що його команда готова грати у Прем’єр-лізі. На вищий дивізіон не тягне лише стадіон комсомольчан. Що ж бажаємо «гірникам» у наступному сезоні виграти першу лігу і вже остаточно забезпечити собі прописку в УПЛ. Можливо за цей час вдасться вдосконалити свій стадіон до потрібного рівня.

Види спорту:

Футбольні турніри: