Президент ФФУ заявив, що добиватиметься єврокубкових матчів для Полтави

Андрій Павелко

Андрій Павелко налаштований переконати УЄФА дозволити проводити міжнародні матчі у нашому місті

5 червня Президент Федерації футболу України Андрій Павелко зустрівся з представниками ЗМІ. На цій зустрічі прозвучали актуальні питання стосовно наступного єврокубкового сезону. Річ у тім, що на сьогоднішній день УЄФА дозволяє проводити міжнародні футбольні матчі лише у двох українських містах Києві і Львові. Таким чином перед полтавськими вболівальниками гостро постало питання, чи зможуть вони підтримувати «Ворсклу» у Лізі Європи на рідному стадіоні.

На початку травня «Полтавщина Спорт» звернулася до ФФУ з цим питанням і нам відповіли, що панікувати зарано і по завершенню сезону федерація буде робити все можливе, щоб Полтава таки побачила європейський футбол. Зараз цю інформацію підтвердив і Президент федерації Андрій Павелко:

«Ми будемо готувати документи в УЄФА, щоб на наступний сезон допустили до матчів єврокубків Дніпропетровськ та Полтаву. Саме міста тих команд, які будуть грати в єврокубках. Наразі УЄФА дозволяє проводити матчі єврокубків лише в Києві та у Львові.

Тепер варто підготувати гарну документальну базу, щоб довести комісії УЄФА, що ці стадіони безпечні та відповідають усім вимогам поєдинкам єврокубків. Серед резервних міст можуть бути заявлені Черкаси та Тернопіль», — цитує президента ФФУ champion.com.ua.

Натомість все більше питань виникає до «дозволеного» Києва, де після завершення фіналу Кубка України недовболівальники вибігли на поле і розламали ворота.

Види спорту:

Футбольні турніри: