«Ворскла» перемагає «Жиліну», але вилітає з Ліги Європи

Полтавці зуміли забити потрібну кількіcть мячів, але все ж покидають Єврокубки

6 серпня відбувся матч-відповідь третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи між полтавською «Ворсклою» та словацькою «Жиліною». Полтавцям необхідно було вигравати у три м’ячі. В основний час «Ворскла» забила двічі і вирівняла рахунок двоматчевої дуелі, а у додатковий час завдяки пенальті від Санжара Турсунова збільшила перевагу. Доля матчу вирішилась на останніх секундах матчу завдяки голу Вілліама.

«Ворскла» — «Жиліна» 3:1

«Ворскла»: Непогодов, Сімінін (Пердута 46), Даллку, Скляр (Міщенко 86), Ткачук, Шиндер, Сапай, Бартуловіч (Баранік 52), Ткачук Є., Ковпак, Турсунов

Тренер: Василь Сачко

«Жиліна»: Волешак, Шкріняр, Паур, Єліч, Шпалек, Печовскі, Летич (116 Гучко), Бенеш (Шкварка 74), Качер, Вавро, Михалик (Вілліам 78)

Тренер: Адріан Гуля

Голи: Шиндер (67), Ткачук (90+1), Турсунов (101 пен.) — Вілліам (120+1)

Попередження: Турсунов, Бартуловіч, Пердута, Даллку — Паур, Шпалек

Видалення: Шпалек (100)

Полтавці готові були пробачити «Ворсклі» все, нічию з «Волинню», пропущений гол від «Говерли», навіть бліду гру у першому матчі з «Жиліною», аби тільки «Ворскла» сьогодні виборола необхідний результат. Полтавці прийшли на футбол як ніколи масово, щоправда ще за годину до матчу навколо стадіону майже ніщо не нагадувало про великий футбол, хіба що велика кількість міліціонерів з собаками. Інша справа навколишні бари з чиїх літніх майданчиків гучно доносилися уривки жвавих обговорень перспектив «Ворскли» у протистоянні зі словаками. Варто сказати, що «Ворскла» і сама збиралася перемагати і слова Василя Сачка про те, що «Жиліні» буде важко не стали пустою обіцянкою. Вже на восьмій хвилині «шошонців» від голу рятувала поперечка. Це Арменд Даллку пробивав головою після подачі з кутового. Після цього гра дещо заспокоїлась і переважно проходила у боротьбі в центрі поля, лише раз по раз виникали не надто гострі атаки з обох сторін.

Друга половина зустрічі була геть інакшою. Схоже, Василь Сачко знайшов у роздягальні потрібні слова для своїх футболістів і вони заграли активніше. На 60 хвилині небезпечно пробив Санжар Турсунов, проте виручив Мілош Волешак. А от через сім хвилин не виручив. Арменд Даллку чудово подав на Шиндера і той влучно пробив по воротах — 1:0. Після голу і трибуни і футболісти повірили в успіх полтавської команди. Вже у доданий арбітром час захисники організували другий гол. Арменд Даллку прорвався по флангу і навісив на Євгена Ткачука, який головою проштовхнув м’яч до сітки — 2:0.

В овертаймах здається вже ніхто не сумнівався у вдалому результаті. «Ворскляни» під шалену підтримку трибун боролися на полі з повною самовіддачею. Проте проблеми словаки організували собі самі. На 101-й хвилині захисник Мілан Шкріняр підіграв собі рукою у штрафному майданчику. Санжар Турсунов холоднокровно виконав пенальті — 3:0 і загальна ейфорія на трибунах. «Ворскла могла забити ще, але нападники не зуміли реалізувати шикарний вихід два в один. А от «Жиліна» свій момент реалізувала. На доданій до другого овертайму хвилині бразилець Вілліам отримавши м’яч у вигідному положенні перед воротами залишив «Ворсклу» без єврокубків.

У підсумку «Жиліна» проходить далі, а «Ворскла» робитиме висновки зі своїх помилок вже без Ліги Європи.

video.png

video.png

video.png

video.png

video.png

Види спорту:

Футбольні турніри: