Молодий голкіпер рятує «Ворсклу» від ганьби і виводить у 1/8 фіналу Кубка України

Полтавці знову добряче попсували нерви своїм вболівальникам

22 серпня полтавська «Ворскла» в рамках 1/16 фіналу Кубка України з футболу зустрічалася з чернігівською «Десною». Здавалося б, полтавці очевидний фаворит і має спокійно перегравати першоліговий колектив. Але звично в цьому сезоні підопічні Василя Сачка створили собі проблеми і змусили вболівальників хапатися за серце. Як і у всіх матчах цього сезону основний час «Ворскла» завершила з рахунком 1:1. І лише в серії пенальті полтавці виявилися сильнішими.

«Десна» — «Ворскла» 1:1 (2:4 пен.)

Десна: Сітало, Чепурненко, Мельник, Щедраков, Кондратюк, Жук (К. Кравченко 120), Єлісєєв, Сухомлинов, Есеола (Чуланов 111), Бовтрук (Малюк 113), Кісіль

Головний тренер: Олександр Рябоконь

Ворскла: Ткаченко, Даллку, Сапай, Дитятьєв, Пердута, Чеснаков, Андрій Ткачук, Бартуловіч (Скляр 112), Міщенко, Шиндер, Громов

Головний тренер: Василь Сачко

Голи: Кондратюк (53) — Шиндер (18)

Серія пенальті: Чепурненко — 1:0, Чеснаков — 1:1, Кондратюк — 1:1 (воротар), Ткачук — 1:2, К. Кравченко — 2:2, Скляр — 2:3, Чуланов — 2:3 (вище воріт), Дитятьєв — 2:4

На 49 хвилині було вилучена Вадима Сапая (фол останньої надії)

Перед цим матчем, як і перед попереднім «Ворскла» була беззаперечним фаворитом. Гравці і тренери в один голос говорили про те, що їм вже до чортиків набридли незрозумілі нічиї і вони дуже хочуть сьогодні нарешті здобути першу перемогу в сезоні. Суперник для цього був те що треба — чернігівська «Десна», команда першої ліги, яка нещодавно переграла іншу полтавську команду ФК «Полтава». Здавалося б у клубу, який виступає в елітному дивізіоні і має євро кубкові амбіції не має виникати тут жодних проблем. Проте вони виникли і доволі серйозні. 

«Десна» — «Ворскла»@princesska_marshmallow

А починалося все досить позитивно після кількох нереалізованих моментів на старті зустрічі Антон Шиндер після розіграшу кутового на 18 хвилині ногою відкрив рахунок. Вболівальники, які слідкували за перебігом подій у цьому матчі видихнули з полегшенням, а дарма.

Друга половина зустрічі розпочалася з атак «Десни» одну з яких недозволеним прийомом зупинив Вадим Сапай, збивши Кондратюка. Арбітр був суворим — червона картка і «Ворскла» в меншості. Через чотири хвилини після флангового навісу все той же Кондратюк зрівнює рахунок — 1:1.

«Десна» — «Ворскла»@nastia_chmel

Після цього почалися «гойдалки», які тривали до фінального свистка, а потім ще два екстра-тайми. Все мала вирішити лотерея.

Цього разу Полтавці били пенальті чітко. Андрій Ткачук, Володимир Чеснаков, Олександр Скляр та Олексій Дитятьєв забили свої удари. Натомість у «Десни» один з ударів вийшов невлучним, а один потягнув наш молодий голкіпер Олександр Ткаченко, якого сміливо можна вважати героєм зустрічі. Хай там як, а «Ворскла» здобула першу перемогу, хоч для цього знадобилось дотягнути до серії одинадцятиметрових. Але питання до команди і Василя Сачка стосовно гри команди залишаються, і з кожним подібним матчем їх стає все більше.

video.png

Види спорту:

Футбольні турніри: