Чемпіонат області: «Рокита» втрачає очки і повертає інтригу в боротьбі за чемпіонство

Передостанній тур чемпіонату Полтавщини приніс кілька неочікуваних результатів

Цими вихідними відбулися матчі 19 туру чемпіонату Полтавської області з футболу серед аматорських команд вищої ліги. Оскільки цей чемпіонат наближається до завершення, кожен матч має особливе значення. У цьому турі відбулися такі матчі:

ФК «Глобине» — ФК «Рокита» 0:0

Валерій Колесник, тренер ФК «Глобине»: «Я хочу сказати, що гра повністю відображає рахунок. Моменти були і в нас і в суперників. Суддівство було майже зразковим. Ми просто не змогли забити, хоча пробивали і з п’яти метрів, і з двох, проте все марно. Я б назвав цю гру репетицією перед фіналом Кубка Полтавської області. Адже в чемпіонаті для нас по суті вже все скінчено, і хлопці подумки вже там у Полтаві змагаються за трофей.

Микола Семука, начальник ФК «Рокита»: «Перший тайм пройшов в абсолютно рівній боротьбі. Глобинці були налаштовані серйозно, адже грали на своєму полі. У нас було завдання дисципліновано зіграти в обороні і реалізувати свої моменти. З першим ми впорались, з другим — ні. У суперників були кадрові проблеми, і десь хвилини з 60-ї команда підсіла. Проте «Рокита» не змогла скористатися ігровою перевагою.

«Динамо» (Решетилівка) — «Чайка» (Дейкалівка) 1:3

Голи: Мелащенко — Жаріков-2, Кувеньов-1

Сергій Ягодовський, президент «Динамо»: «У цієї поразки одразу кілька причин. В першу чергу це наші помилки, «Чайка» реалізувала три з чотирьох гольових моментів, ми реалізували один з двадцяти. Суперники покарали нас за помилки в обороні. По-друге, абсолютно жахливе суддівство. Нам не зарахували чистий гол, який ми забили. Це визнали навіть суперники. Гру судив полтавський арбітр Андрій Коваленко. Також в нас є підстави вважати, що з суперником і з арбітрами попрацювала третя сторона. Проте не можна сказати, що винні арбітри чи ще хтось. Тут зіграла роль сукупність факторів, головний з яких — наші помилки.

«Колос» (Кобеляки) — «Фламінго» (Комсомольськ) 0:5

Голи: Львов, Топор, Кухта-2, Клімов

Євген Слива: «В принципі по грі тут коментувати нічого, рахунок каже сам за себе, але я хотів би звернути увагу на проблему полів у нашій області. Футбольне поле в Кобеляках це лише назва. Насправді ж футболісти грають там практично на асфальті. Ми завжди маємо надію, що піде дощ і поле буде не таким жорстким, але він не йде. Стосовно «Фламінго» то це ще пів біди, але я нещодавно привозив грати на це поле дітей, і це просто суцільне жахіття. Варто піднімати питання на рівні федерації, адже таким чином футбол на Полтавщині ніколи не розвиватиметься.

«Зеніт» (Лубни) — «Олімпія» (Савинці) 0:0

Анатолій Михайленко, президент «Зеніта»: «Гра була абсолютно рівною і обидві команди заслужили на це очко. В обидві сторони могли бути пенальті, але суддя не призначив жодного. Загалом, ми грали проти сильного суперника і я вважаю, що цей результат є закономірним.

Володимир Гришко, тренер «Олімпії»: «А що тут коментувати, ми зіграли внічию з сильним суперником. У матчі було багато спірних моментів, але про них я говорити не хочу. В нас попереду ще дві важливі гри і ми будемо готуватись до них.»

За тур до фінішу турнірна таблиця вищої ліги виглядає так:

  Команда І В Н П М О
1 ФК «Рокита» 17 11 3 3 28 : 14 36
2 «Фламінго» Комсомольськ 17 11 1 5 38 : 16 34
3 «Олімпія» Савинці 17 10 3 4 27 : 13 33
4 «Динамо» Решетилівка 17 9 2 6 28 : 25 29
5 «Зеніт» Лубни 17 8 4 5 28 : 13 28
6 ФК «Глобине» 17 7 4 6 19 : 12 25
7 «Чайка» Дейкалівка 17 7 3 7 24 : 21 24
8 ФК «Лубни» 16 5 6 5 16 : 21 21
9 ДЮФШ ФК «Ворскла» Полтава 16 2 2 12 12 : 41 8
10 «Колос» Кобеляки 17 0 0 17 4 : 48 0

Види спорту:

Футбольні турніри: