«Олімпія» з Савинців — володар Кубка Полтавщини з футболу

Команда з Миргородщини здобула другий за значимістю трофей області

11 жовтня на стадіоні «Лтава», у селищі Крутий Берег під Полтавою відбувся фінальний матч Кубка Полтавської області з футболу серед аматорських команд. У фіналі зустрічалися «Олімпія» з Савинців та ФК «Глобино». Одні є претендентами на чемпіонство, для інших Кубок — остання можливість щось виграти в цьому сезоні.

ФК «Глобине» — «Олімпія» 1:1 (2:4 по пен.)

«Глобино»: Гринько, Бахуринський (Цекало, 104), Кувшинов, Зав’ялов (Дігтяр, 57), Миславський (Радевич, 46), Мисяйло, Ничипорук, Папірович (Перетятько, 90), Смирнов, Харчинський, Чорномор

Тренер: Сергій Мурадян

«Олімпія»: Цибулько, Безуглий, Ситник (Шеремет, 46), Овдієнко, Гриценко (Осипенко, 90), Гришанович (Левцун, 61), Пономаренко, Богомаз, Богиня (Рудченко, 67), Гулович (Диндіков, 106), Ковтун

Тренер: Володимир Гришко

Голи: Овдієнко, аг (90+3) — Ковтун (17)

На 88-й хвилині Гриценко не реалізував пенальті (вище)

Серія пенальті:

  • Шеремет — 0:0;
  • Гринько — 0:0;
  • Овдієнко — 0:1; 
  • Ничипорук — 1:1;
  • Диндіков — 1:2;
  • Дігтяр — 1:2 (воротар);
  • Пономаренко — 1:3;
  • Чорномор — 2:3;
  • Ковтун — 2:4

У першому таймі команди грали з перемінним успіхом. Стартові хвилини гри були за Савинцями. Команда Володимира Гришка більше володіла м’ячем і на 17-й хвилині це вилилося в чудесний гол. Ковтун з-за меж штрафного майданчика пробив точнісінько у ворота Гринька. М’яч погладив штангу і пірнув до сітки. Краса та й годі. Ближче до середини першого тайму «Глобине» вирівняло гру, проте захисники «Олімпії» та її голкіпер Цибулько зробили все, щоб зберегти свої ворота «сухими».

У другому таймі на полі почалися «гойдалки». Багато роботи було у голкіперів, які рятували своїх партнерів. Глобинцям більше потрібен був гол, проте найреальніший шанс був саме у команди з Савинців. На 88-й хвилині захисники збили у своєму штрафному майданчику Ковтуна, проте Гриценко з «точки» пробив вище. На доданих хвилинах глибинці покарали суперників за марнотратство. Після подачі Місяйла м’яч по кривій траєкторії залетів у ворота — 1:1. Тепер гра перейшла в овертайми.

Два додаткові тайми голів не принесли, лише втрачені гольові моменти, тож на глядачів чекала серія післяматчевих пенальті. У лотереї сильнішими були Савинці.

Види спорту:

Футбольні турніри: