«Зоря-Ворскла» — володар Кубка Полтави з футболу-2015

Команда «Зоря-Ворскла» — володар Кубку Полтави-2015

«Ветерани» у фіналі мінімально переграли «Леваду»

13 жовтня на полтавському стадіоні «Динамо» відбувся фінальний матч Кубка Полтави з футболу між командами «Левада» та «Зоря-Ворскла». Попри відчутну осінню прохолоду футболісти подарували небагаточисленним вболівальникам свято футболу. Гол у матчі був лише один, проте боротьби, емоцій та пристрасті.

«Левада» — «Зоря-Ворскла» 0:1

«Левада»: Сидоренко, Белан (Ярош, 46), Іваненко, Неборак, Попов, Даценко, Лубенець, Гулович, Бакланов (Коваленко, 70), Комісарчук, Манасян

Тренер: Денис Поліщук

«Зоря-Ворскла»: Саух, Ткаченко, Таран, Швей, Городчанін, Дяченко (Мелащенко, 46), Гребінюк (Масюк, 46), Ротань, Місяйло (Бахуринский, 46), Романчук (Хриппко, 83), Шарій

Тренер: Юрій Мармач

Гол: Романчук (1)

На 41-й хвилині за нецензурну лайку на адресу арбітра був вилучений Арсен Манасян.

Початок цього матчу яскраво показав, як шкідливо запізнюватися на футбол. Адже гра одразу розпочалася з голу. Штрафний в бік воріт Іллі Сауха призвів до разючої контратаки і влучного удару Івана Романчука — 0:1. «Левада» одразу ж опинилася в ролі команди, яка змушена наздоганяти. Слід сказати, що підопічні Дениса Поліщука швидко відійшли від пропущеного голу і почали атакувати. Гру можна назвати рівною, явної переваги не було у жодної з команд. Часом «Левада» навіть виглядала цікавіше за своїх опонентів, які вважалися фаворитами. У грі було багато боротьбі і це не могло не викликати непорозумінь пов’язаних з роботою арбітра. В середині першого тайму нападник «Левади» Арсен Манасян у боротьбі з захисником, впав у штрафному майданчику суперника. З позиції де знаходився журналіст «ПС» у цьому епізоді ми пенальті не побачили. Бригада арбітрів теж не зафіксувала в тому епізоді порушення, проте форвард «Левади» вважав інакше. Матчі «Левади» і «ветеранів» стають для арбітрів небезпечними, під час минулої зустрічі захисник «Зорі-Ворскли» Сергій Швей накинувся на суддю Олексія Біличенка. Тепер же дісталося іншому арбітрові Андрію Коваленку. Після одного з епізодів Арсен Манасян вилив на нього потік нецензурних образ за що побачив пред собою червоне світло. Правда перш ніж піти з поля, імпульсивний форвард зчинив агресивну штовханину з арбітром.

Боротьба за верховий м’яч

Як би там не було, Арсен Манасян залиши свою команду в меншості і в перерві тренеру було над чим ламати голову. «Леваді» слід віддати належне, команда не сіла в оборону і продовжила боротися. Для підсилення атаки на поле вийшов молодий Сергій Ярош. І по грі «левадівці» виглядали не гірше за суперників хоча й грали в меншості. У грі як і раніше було багато боротьби і емоцій, про це свідчать три гірчичника показані гравцям за неспортивну поведінку. У підсумку жодній з команд так і не вдалося забити. А шкода, серія пенальті чудово б прикрасила такий напружений фінал.

Після матчу голова федерації футболу Олександр Дігтяр вручив командам подарунки і нагородив переможців.

Гравці ФК «Левада» з заохочувальними призамиГравці ФК «Левада» з заохочувальними призами

Таким чином можна привітати «Зорю-Ворсклу» з «золотим дублем».

Після гри поспілкувався з нами і головний дебошир матчу Арсен Манасян. Він прокоментував свою сутичку з арбітром:

— Вже не вперше, коли «Левада» грає з «ветеранами», на мені не ставлять пенальті. Цього разу нерви не витримали. Наші арбітри просто не вміють судити. Хоча звісно я піддався емоціям і був неправий. Я наговорив арбітрові Коваленку багато поганих речей і при нагоді попрошу у нього вибачення.

Види спорту:

Футбольні турніри: