Яна Стижко стала дворазовою чемпіонкою країни!

Яна Стижко

У Києві завершився індивідуальний чемпіонат України зі сквошу. Спортсмени змагалися у чотирьох категоріях — юніори, любителі-жінки, любителі-чоловіки та професіонали.

Серед жінок честь нашої області захищали Наталя Бондаренко та чемпіонка країни минулого року Яна Стіжко. Наталя на шляху до чвертьфіналу спочатку поступилася Алісі Лебединській із Києва — 0:2 (3:11, 4:11), а потім перемогла Євгенію Денисенкову з Дніпропетровська — 2:0 (11:1, 11:3). Яна Стіжко у своїй відбірковій групі не мала проблем і перемогла суперниць з однаковим рахунком — 2:0. Далі Яна продовжила переможну серію, не залишивши шансів Юлії Кадибаш — 2:0, а от Наталя у напруженому поєдинку поступилася Ганні Шумській — 0:2. У півфіналі Стіжко перемогла Алісу Лебединську — 2:0, а у фіналі — Ганну Синельникову — 2:0, тим самим захистивши свій титул чемпіонки країни.

Яна Стижко, (дворазова чемпіонка України у категорії «Любителі-Жінки»):

— Атмосфера на чемпіонатах України мені завжди до душі. На цих турнірах мені все подобається. Так, атмосфера в цьому році стала дещо іншою, але це не означає, що вона стала гірше! На мій погляд, зі сквоша пішла велика кількість сильних спортсменів, тому конкуренція стала трохи меншою. Але, в будь-якому разі першість пройшло просто чудово«.

Грати у категорії «Жінки» — це, напевно, не моє. Я не отримую того «кайфу», немає тієї втоми. Я люблю грати проти чоловіків, люблю сильні ігри. Але брати участь в інших турнірах в чоловічих категоріях М1 я також не бачу ніякого сенсу. Як же так — у нашому сквоші є чоловіча національна збірна, а жіночої немає. Це неправильно!

Втім, думаю, для цього у наших жінок немає стимулу — тому жіноча стать і не настільки зацікавлена в цьому виді спорту, — каже Яна.

Серед чоловіків участь у чемпіонаті взяло також два наших земляки. У 1/16 фіналу Юрій Капустян програв Миколі Седлецькому — 0:2, а Микола Іванов з таким саме рахунком святкував перемогу над Юрієм Лоєвським. У наступному раунді Іванов зустрівся з кривдником свого земляка і взяв реванш — 2:0 (12:10, 12:10). У чвертьфіналі йому протистояв другий сіяний Руслан Захаров. Перший гейм був за нашим земляком — 11:8, проте два наступних виграв дончанин — 9:11, 6:11.

Види спорту:

Футбольні турніри: