Чемпіонат України: ХК «Кременчук» поступився київським «Дженералз»

Команда Дмитра Підгурського не змогла нічого протиставити «генералам»

16 листопада у Кременчуці відбувся грандіозний хокейний поєдинок. Місцевий ХК «Кременчук», в рамках восьмого туру чемпіонату України з хокею, приймав київську команду «Дженералз». Що й казати, про напругу навколо цього поєдинку, адже грали друга і перша команди турнірної таблиці. Більше того перемога приносила б кременчужанам одноосібне лідерство. Але чи здобудуть вони його могла відповісти лише гра.

ХК «Кременчук» — «Дженералз» (0:2; 0:0; 0:2)

ХК «Кременчук»: Шевчук, Романенко, Варивода, Жовнір, Акімов, Сірченко, Костюк, Бойков, Коренчук, Петранговський, Лисак, Карпенко, Дегтярьов, Луговий, Коренчук, Микулко, Гриценко, Чернишенко

«Дженералз»: Захарченко, Шпак, Афанасьєв, Боєвих, Ісаєнко, Савченко, А. Дворник, Шаманський, Кіча, І. Дворник, Побєдоносцев, Секірко, Мельников, Караульщук, Татаренко, Гніденко, Васильєв, Слюсар, Алексюк, Толкунов,

Шайби у цьому матчі забивали:

0:1 — Савченко (03:13)

0:2 — Гніденко (Кіча, Караульщук 11:29)

0:3 — Кіча (43:21)

0:4 — Савченко (47:29)

Перший період зустрічі видався для кременчужан просто жахливим. Наша команда швидко пропустила, на 4-й хвилині відзначився Іван Савченко. Пропущена шайба змусила команду Дмитра Підгурського йти вперед, проте всі моменти, які несли потенційну небезпеку легко нейтралізували захисники «генералів». Натомість самі гості швидко забили вдруге. Контратака закінчилася влучним кидком від капітана столичної команди Артема Гніденка. Не обійшлося і без зайвих емоцій. На емоціях зчепилися Петранговський та Гніденко. У кременчужан за перший період було не багато кидків, проте Гриценко і Лисак все ж могли скоротити рахунок. «Дженералз» же більше тримали шайбу і якби не вдалі дії нашого голкіпера Шевчука, рахунок міг би бути ще більшим. У підсумку — 0:2 і вся надія на наступний період. Кременчужанам вже доводилося відігравати такий рахунок, у матчі проти ХК «Донбас», тож все було можливо і цього разу. 

Другий період можна сміливо назвати періодом імені Едуарда Захарченка. Колишній кіпер кременчужан, а нині страж воріт «генералів» провів просто фантастичний поєдинок. Щодо підопічних Дмитра Підгурського, то наша команда суттєво додала після перерви і атаки ХК «Кременчук» тепер почали закінчуватись бодай кидками, які не без труднощів ловив Захарченко. Щоправда ігрові проблеми кременчужан теж ніде не ділися. Команда з Полтавщини кілька разів провалювалася в обороні, ризикуючи пропустити третю шайбу і не реалізувала жодної чисельної переваги. Навіть коли гравці ХК «Кременчук» залишалися у більшості, вони нічого не могли протиставити «генеральському» пресингу. У другому періоді вболівальники не побачили забитих шайб, тож вся надія кременчуцьких фанів була на третю, заключну частину гри.

Третій період був дуже схожим на перший. Едуард Захарченко холоднокровно нівелював всі намагання «Кременчука» забити бодай одну шайбу. Самі кременчужани не змогли жодного разу реалізувати чисельної переваги, а атакувальна манера гри «генералів» принесла їм ще дві шайби від Георгія Кічі і Івана Савченка. У підсумку — 0:4 і «Кременчук» відправляється аналізувати помилки і готуватися до завтрашньої зустрічі з тими ж «генералами». Одноосібнм лідером ХК «Кременчук» після цього туру вже не зможе, проте ще є адія на гідний реванш. Наступну гру команди зіграють 17 листопада, початок о 17:00.

Види спорту:

Футбольні турніри: